Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuni

de Maria Udrea
944 vizualizări
Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuni

Cu acest vesel și delicios Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuni am întâmpinat eu primăvara, alături de familia mea și mi-ar plăcea să vă inspire și pe voi.

Primăvara  e motiv de bucurie pentru că natura reînvie și ne oferă spectacol de culori și multă armonie.

Eu transpun această bucurie și în bucătărie pregătind preparate colorate și aromate cu floricele decorate.

Și ce poate fi mai potrivit pentru a ne bucura de spectacolul primăverii, în bucătărie,  decât un cheesecake vesel, decorat cu panseluțe, căpșuni și mentă, unde am folosit și câteva ingrediente de la Dr. Oetker.

Poate nu știați că primăvara aceasta, Dr. Oetker vă oferă șansa de a câștiga o mașină, plus multe alte premii!
Căutați ingredientele cu  ambalajele promoționale și înscrieți codul prin SMS la 1816 sau pe www.droetker.ro  și bucurați-vă de o primăvară frumoasă, alături de cei dragi!

Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuniCheesecake cu aromă de mentă și căpșuniCheesecake cu aromă de mentă și căpșune
Cheesecake cu aromă de mentă și căpșune
Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuni

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru stratul de biscuiți:
  • 350 gr biscuiți digestivi, cu ovăz
  • 125 gr unt topit, cu 82% grăsime
  • 1 plic glazură de ciocolată neagră, Dr. Oetker
  • Pentru crema de brânză cu aromă de mentă:
  • 500 gr brânză cremoasă
  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr lapte condensat
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de citrice și vanilie Dr. Oetker
  • 2 lingurițe esență naturală de mentă americană Dr. Oetker
  • 3 picături colorant verde Dr. Oetker
  • 1 praf de sare
  • 20 gr gelatină Dr. Oetker
  • 125 ml apă
  • Pentru decor:
  • 1 plic glazură duo de ciocolată Dr. Oetker
  • căpșuni
  • frunze de mentă
  • panseluțe multicolore

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim blatul de biscuiți pentru Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuni.

Sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform. Întindem stratul de biscuiți la baza unei forme de tort cu diametrul de 22 cm, după ce o tapetăm cu hârtie de copt.
Dăm forma la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade, pentru a deveni mai crocant stratul de biscuiți.
Punem un vas cu apă la fiert, iar când se încălzește bine apa, adăugăm plicul cu glazura de ciocolată neagră în apa fierbinte, dar nu clocotită.
Lăsăm plicul acolo până când glazura de ciocolată din interior se topește. Îl scoatem din apa fierbinte, folosind mănuși, pentru a nu ne arde.
Tăiem un colț de la plic și turnăm glazura topită peste stratul de biscuiți. Cu o pensulă întindem glazura uniform pe toată suprafața stratului de biscuiți. Lăsăm stratul de biscuiți glazurat cu ciocolată să se răcească și să se întărească glazura.

Pregătim crema de brânză pentru Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuni.

Punem gelatina la hidratat în apă rece.
Punem brânza cremoasă, mascarponele și laptele condensat într-un vas. Adăugăm zahărul pudră cu aromă de citrice și vanilie, esența de mentă, un praf de sare, colorantul verde și mixăm toate aceste ingrediente până se omogenizează compoziția.
Diluăm gelatina hidratată, pe baie de aburi, o lăsăm să se tempereze ușor și o adăugăm în crema de brânză. Mixăm rapid să se dispună gelatina uniform în toată crema de brânză. Întindem crema de brânză peste stratul de biscuiți glazurat, nu înainte de a tapeta pereții detașabili ai formei de copt cu folie alimentară. Procedăm așa pentru a ieși crema de brânză mai uniformă și a se desface ușor.
Dăm cheesecake-ul la rece pentru 2-3 ore, până când crema de brânză devine fermă.
Între timp, pregătim niște coșulețe din glazura duo de ciocolată, pentru a decora cheesecake-ul.
Punem plicul cu glazură în apă fierbinte, cum am procedat anterior.
După ce se diluează glazura o turnăm în trei forme de brioșe din silicon.
Cu o pensulă, întindem ciocolata pe pereții interiori ai formelor de brioșe până obținem un strat uniform.
Dăm formele la rece până când ciocolata se întărește.  Scoatem ușor coșulețele de ciocolată din forme și le așezăm deasupra cheesecake-ului. Le umplem cu căpșuni, frunze de mentă și panseluțe, să creăm un decor frumos de primăvară.
Mai decorăm cheesecake-ul pe margini cu jumătăți de căpșuni, frunze de mentă și floricele de căpșuni și servim deliciosul Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuni, bucurându-ne de primăvară, alături de cei dragi.
Vă doresc o primăvară frumoasă și mult succes în campania Dr. Oetker ”Cu o prăjitură se face primăvară”!
Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuni
Cheesecake cu aromă de mentă și căpșuniCheesecake cu aromă de mentă și căpșuniCheesecake cu aromă de mentă și căpșuni
Găsiți pe blog mai multe Rețete de cheesecake.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: