Ostropel de pui la multicooker crock pot express

de Maria Udrea
2286 vizualizări
Ostropel de pui la multicooker crock pot express

Pot să vă spun că a ieșit foarte fraged și foarte gustos acest Ostropel de pui la multicooker crock pot express, pentru că aparatul acesta chiar face minuni.

Dacă nu aveți un crock pot, vă recomand cu toată încrederea să vă achiziționați unul, pentru că merită din plin fiecare bănuț!

Mai găsiți pe blog o Rețetă de Ostropel de pui preparată în modul clasic, dar cea preparată la crock pot este mult mai gustoasă, garantat.

Găsiți pe blog mai multe Rețete la crock pot, de unde vă puteți inspira dacă vă hotărâți să intrați în posesia unui astfel de aparat.

Ostropel de pui la multicooker crock pot express

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pulpele, pieptul și aripile unui cocoș de curte
  • 2 cepe galbene + 1 ceapă roșie
  • 5 căței de usturoi
  • 30 ml ulei
  • sare și piper, după gust
  • 250 gr pastă de roșii cu ardei copți
  • 150 ml apă
  • ierburi de grădină, uscate
  • 1 legătură de pătrunjel verde

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum preparăm rețeta Ostropel de pui la multicooker crock pot express.

Pregătim toate ingredientele de la început, să le avem gata când pornim aparatul.
Porționăm carnea, o spălăm și o uscăm, apoi o condimentăm cu sare și piper.
Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Oprim 1 cățel de usturoi pentru la final.
Amestecăm pasta de roșii cu apa.
Conectăm multicookerul crock pot express la sursa de tensiune și setăm programul BROWN/SOTE pentru 15 minute și temperatura la nivelul High.
Așteptăm 1-2 minute să se încălzească aparatul, apoi punem uleiul și îl lăsăm să se încălzească. Pe display-ul aparatului apare HEAT, iar când este încălzit se aude un semnal sonor.
Adăugăm carnea și o rumenim pe toate părțile, întorcând-o cu o spatula de silicon din dotare.
Când carnea este rumenită, adăugăm ceapa și usturoiul și le amestecăm bine până se epuizează timpul setat.
Adăugăm pasta de roșii diluată, ierburile de grădină, puțină sare și puțin piper.

Închidem capacul multicookerului și ne asigurăm că butonul supapei este pe poziția închis.

Apăsăm butonul MEAT/STEW, setăm timpul pentru 45 de minute și temperatura pe nivelul HIGH și apăsăm butonul START/STOP.
De acum noi nu mai avem treabă cu mâncarea, decât după expirarea timpului.
După expirarea timpului, se va auzi un semnal sonor, iar multicookerul trece automat pe funcția de menținere la cald a preparatului. Această funcție durează până la patru ore.
Apăsăm butonul START/STOP, deconectăm aparatul de la sursa de curent și îl lăsăm câteva minute așa, apoi cu o spatulă cu coadă mai lungă, comutăm butonul supapei pe poziția deschis.
Lăsăm să se evapore tot aburul, apoi desfacem cu grijă capacul, mai adăugăm 1 cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de gust și mai acoperim vasul pentru 3-4 minute.
Adăugăm pătrunjelul verde tocat și putem servi deliciosul Ostropel de pui la multicooker crock pot express cu mămăliguță.
Ostropel de pui la multicooker crock pot express

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: