Cred că este a patra sau a cincea oară când prepar acest Pesto de leurdă cu nuci, primăvara aceasta și tot nu ne săturăm de el. De data aceasta am înlocuit uleiul de măsline cu ulei de in și parcă este puțin mai light. Spun asta pentru că am servit porție mai mare și parcă tot mai voiam 🙂

Noi servim, de obicei, acest pesto pe felii de pâine integrală, tartinate cu cremă de brânzeturi. Este delicios în această combinație.

Îl mai servim și cu paste din când în când.

De cele mai multe ori, crema de brânzeturi o prepar în casă, găsiți AICI o rețetă.

Ne place mult leurda, iar primăvara o includ în foarte multe preparate. Găsiți pe blog mai multe Rețete cu leurdă.

Ingrediente

  • 2 legături de leurdă
  • 4-5 frunze de busuioc verde
  • 50 gr nuci
  • 30 ml ulei din semințe de in
  • sare și piper, după gust
  • zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid preparăm deliciosul Pesto de leurdă cu nuci.

Mai întâi spălăm bine leurda și o scurgem bine.
Apoi o tocăm mărunt și o punem într-un mojar cu pistil. Adăugăm și frunzele de busuioc, rupte mărunt.
Recomand a prepara acest pesto de leurdă cu ajutorul mojarului și nu cu blenderul! Leurda pisată își accentuează gustul, ca și usturoiul, de altfel.
Presărăm sare peste leurda din mojar și începem să o pisăm până se mărunțește bine și se extrage sucul din ea.
Măcinăm nucile fin și le adăugăm peste leurdă.
Începem să picurăm uleiul de in, treptat și amestecăm bine ingredientele până obținem o pastă.
Asezonăm gustul pastei de leurdă cu nuci, cu zeamă de lămâie, sare și piper.
Cantitățile ingredientelor nu sunt stas pentru o astfel de pastă, ci și le poate adapta fiecare după gust.
Să vă fie de folos!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive