A ieșit atât de gustoasă această Plăcintă cu spanac și brânză feta, cu leurdă în compoziție, încât am primit observații că am făcut puțină.

Primăvara aceasta chiar am beneficiat din plin de gustul leurdei, pentru că am inclus-o în foarte multe preparate.

Mie cel mai mult mi-a plăcut rețeta de Pesto de leurdă cu nuci, pe care am repetat-o de câteva ori.

Găsiți pe blog o colecție de Rețete cu leurdă, pe care sper să o cuprind într-un singur articol, cât de curând.

Ingrediente

  • 1 pachet cu foi de plăcintă( 12 foi)
  • 125 gr unt
  • 750 gr spanac
  • 350 gr brânză feta
  • 200 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 1 legătură de leurdă
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1 ceapă roșie
  • 2 ouă medii
  • 25 gr unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură de mărar verde

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Plăcintă cu spanac și brânză feta.

Spălăm bine spanacul și îl lăsăm la scurs. Folosim și lujerii mai tineri, că sunt gustoși și plini de vitamine.
Punem un vas cu 1 l apă la fiert. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm 1 linguriță de sare și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu.  Amestecăm până se topește sarea, apoi adăugăm spanacul și îl opărim pentru 1-2 minute.
Îl lăsăm la scurs.
Spălăm bine leurda, o scurgem și o tocăm franjuri.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Punem uleiul de măsline la încins și topim untul în el. Adăugăm ceapa și o călim ușor, apoi adăugăm leurda și peste 1 minut, adăugăm spanacul tocat. Amestecăm bine ingredientele pe foc, pentru 1-2 minute, apoi stingem focul și le lăsăm la temperat.
Sfărâmăm brânza feta și o amestecăm cu brânza proaspătă.

Asamblăm și coacem delicioasa Plăcintă cu spanac și brânză feta.

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Când amestecul de spanac și restul ingredientelor este răcit, adăugăm brânzeturile, mărarul tocat și frunzele de busuioc, tocate. Încorporăm cele două ouă și asezonăm gustul compoziției cu sare și piper. Sare nu a mai necesitat, în cazul meu.
Desfacem foile de plăcintă și le grupăm câte șase. Se pot grupa și câte patru, rezultând trei rulouri, nu două ca în cazul meu.
Ungem fiecare foaie de plăcintă cu unt și le suprapunem uniform. Peste ultima foaie, din primul pachet de șase, întindem jumătate din compoziția de brânză cu spanac. Rulăm nu foarte strâns și așezăm ruloul, sub formă de melc într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Procedăm la fel și cu al doilea pachet de șase foi și înfășurăm ruloul obținut, pe lângă cel din tavă, obținând o plăcintă învârtită.
Coacem delicioasa Plăcintă cu spanac și brânză feta la 180 de grade pentru 35-40 de minute, sau până când foile de plăcintă sunt bine rumenite la suprafață.
Lăsăm plăcinta aperitiv 10-15 minute să se tempereze, apoi o putem porționa și servi cu un iaurt gustos.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive