Pregătim mai întâi nucile pentru Prăjitura cu cremă de nuci.
Măcinăm nucile, nu foarte fin.
Amestecăm cacaua cu puțin lapte rece. Restul de lapte îl punem la fiert cu aproximativ 1/3 din cantitatea de zahăr și sarea.
Adăugăm peste acesta cacaua diluată în laptele rece și amestecăm intens până când se atinge punctul de fierbere.
Turnăm compoziția fierbinte peste nucile măcinate, le amestecăm bine și le lăsăm la hidratat până se răcesc.
Între timp, pregătim aluatul fraged pentru Prăjitura cu cremă de nuci.
Frecăm gălbenușurile, mai întâi cu sarea, apoi cu zahărul tos și cel vanilat, până devin cremoase.
Adăugăm uleiul, apoi smântâna, bicarbonatul stins în oțet, esența și omogenizăm compoziția.
Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Lăsăm aluatul la odihnit aproximativ 15-20 de minute, timp în care se răcesc și nucile și pornim cuptorul la 180 de grade.
După ce compoziția de nuci este bine răcită, mixăm albușurile spumă, presărate cu sare.
Adăugăm, treptat, restul de zahăr și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Adăugăm în compoziția de nuci scorțișoara, apoi încorporăm, treptat, bezeaua de albușuri.
Împărțim aluatul fraged în două părți aproximativ egale pe care le întindem în două foi de dimensiunea tăvii de copt.
Eu am folosit o tavă de 23/36 cm.
Tapetăm tava cu hârtie de copt, așezăm prima foaie de aluat în ea și o înțepăm cu o furculiță din loc în loc pentru a se coace uniform.
Întindem peste aceasta crema de nuci, iar deasupra așezăm a doua foaie de aluat.
Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
O lăsăm să se răcească bine, o pudrăm cu zahăr vanilat și o porționăm.
Ai mei au fost foarte încântați de această Prăjitura cu cremă de nuci și aluat fraged, sper să vă încânte și pe voi!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.