Atât de gustoasă, frumos colorată și sățioasă a ieșit această salată de ton cu paste tricolore și legume, încât am primit indicații clare să o repet.

Pentru că am primit de la Podravka România un colet generos cu produse din brandul Eva: conserve de pește și condimente, m-am pus pe testat.

Și am testat în această rețetă, salata de ton mexicană care conține: fasole roșie, porumb, morcov și ton în ulei de soia.

Dar am adăugat și salată de ton dalmațiană care conține: fasole albă, fasole roșie, morcov, măsline verzi și ton în ulei de soia.

Au fost delicioase în combinație cu pastele tricolore și restul ingredientelor pe care le-am adăugat.

Vă recomand cu toată încrederea aceste salate, vor înnobila gustul preparatelor voastre, dar sunt grozav de bune și servite simple!

Mai găsiți pe blog și rețeta Plăcintă cu pește și piure de cartofi, în care, de asemeni, am testat produsele Podravka.

Ingrediente

  • Pentru 4 porții:
  • 150 g paste fusilli tricolore
  • 115 g salată de ton mexicană
  • 115 g salată de ton dalmațiană
  • 250 g roșii cherry multicolore
  • 2 ridichi roșii
  • 150 g rucola
  • 2 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare

Iată cât de simplu pregătim rețeta Salată de ton cu paste tricolore și legume.

Mai întâi punem un vas cu apă și o linguriță de sare la fiert. Când se atinge punctul de fierbere, adăugăm pastele tricolore. Le lăsăm să fiarbă 12-15 minute, timp în care ne ocupăm de restul ingredientelor.
Spălăm roșiile și ridichile, curățăm și spălăm ceapa verde și le tăiem, cuburi, respectiv rondele și felii. Le amestecăm într-o salatieră.
Pastele fierte, scurse și trecute prin jet de apă rece, le amestecăm cu rucola, de asemeni spălată și scursă.
Peste acestea adăugăm salatele de ton și le amestecăm.  Adăugăm și legumele și asezonăm gustul salatei cu zeamă de lămâie, sare și piper.
O porție din această minunată Salată de ton cu paste tricolore și legume am asamblat-o la borcan pentru pachetul de a doua zi.
Este minunată și poate fi inclusă în meniul unei zile de post cu dezlegare la pește.
Țin să mulțumesc celor de la Podravka și, în special, celor de la More Than Pub, pentru oportunitatea de a descoperi astfel de delicii culinare!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive