Am mai preparat stufat de iepure în modul clasic, pe aragaz, dar acest Stufat de iepure la multicooker crock pot express, a ieșit cu totul deosebit. Mult mai gustos și mult mai fragedă carnea.

Este minunat acest Multicooker crock pot express cu gătire sub presiune! Și îmi place că are inclus și programul slow cooking.

Găsiți pe blog mai multe Rețete preparate la aparatele crock pot, însă găsiți și mai multe pe bucătăraș.ro.

Ingrediente

  • carnea de la un iepure micuț
  • sare și piper
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 200 gr pastă de roșii cu ardei
  • 1 linguriță dulceață de ardei iuți
  • pătrunjel verde și ierburi de grădină, uscate

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru rețeta Stufat de iepure la multicooker crock pot express.

Porționăm carnea de iepure în bucăți mai mici și o curățăm de grăsime și pelicula de deasupra.
Presărăm sare și piper peste carne și o lăsăm puțin la odihnit, cât pregătim restul ingredientelor.
Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm rondele,
Amestecăm pasta de roșii cu dulceața de ardei iuți. Dacă tot am preparat multă dulceață de ardei iuți în toamnă( vedeți rețeta AICI), o tot includ în multe preparate, pentru că ne place mult.
Când avem toate ingredientele pregătite pe masa de lucru, putem să pornim multicookerul.

Cum preparăm rețeta Stufat de iepure la multicooker crock pot express!

Conectăm aparatul la sursa de curent și setăm programul Brown/Sote pentru 15 minute.
Adăugăm uleiul, îl lăsăm să se încingă, apoi adăugăm carnea de iepure și o rumenim bine pe toate părțile, amestecând-o cu spatula de silicon, din dotare.
În ultimele 5 minute, adăugăm ceapa verde și usturoiul verde și le amestecăm bine printre bucățile de carne.
Apoi adăugăm pasta de roșii amestecată cu dulceața de ardei și ierburile uscate.
După expirarea programului Brown/Sote, așezăm capacul multicookerului și ne asigurăm că butonul supapei este pe poziția închis.
Setăm programul Meat/Stew pentru 40 de minute și lăsăm aparatul să-și facă datoria.
După expirarea timpului, comutăm butonul supapei pe poziția deschis și așteptăm să se elibereze tot aburul, înainte de a desface capacul multicookerului.
Adăugăm pătrunjelul verde, tocat și putem să ne răsfățăm cu acest delicios preparat cu pâine, sau cu mămăliguță.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive