Pancakes cu banane și căpșune, servite cu cremă caramel, o rețetă de desert rapidă și delicioasă, pregătită cu drag pentru cei dragi.

De curând, în bucătăria mea a poposit un minunat set Regis Stone Copper MaxiSet, de la Aloshop.tv, pe care l-am îndrăgit de cum l-am văzut.

Setul conține trei tigăi foarte aspectuoase, de trei dimensiuni diferite, însoțite de un capac termorezistent cu picurare, de 28 cm. Sunt foarte durabile, având carcasa din aluminiu forjat. Baza din oțel inoxidabil ce distribuie căldura uniform și un triplu strat antiaderent ce permite o încălzire rapidă, oferind o protecție la temperaturile înalte. Învelișul exterior antiaderent cu particule de piatră și cupru asigură o suprafață ideală pentru gătitul fără ulei și fără să lipească preparatele, menținându-le savoarea si proprietățile nutritive.

Datorită celor 5 straturi inovatoare, Tigăile Regis Stone Copper Pans nu se zgârie.

Au mânerul ergonomic, cu aspect de lemn este bine fixat, stabil, iar învelișul exterior termorezistent nu permite supraîncălzirea. Mânerul va rămâne rece și sigur la atingere pe toată durata gătirii.
Tigăile Regis Stone Copper Pans pot fi folosite pe plită cu gaz, cu inducție, electrică sau ceramică. Datorită învelișului de înaltă calitate, tigăile Regis Stone Copper Pans sunt foarte ușor de curățat, dintr-o singură mișcare! Nu ai nevoie decât de un prospop sau șervețel și ești gata pentru următorul preparat! 
Nu am stat prea mult pe gânduri și am testat cea mai mică tigaie dintre ele, cea de 20 cm, așa că am preparat aceste delicioase pancakes.
Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 ouă medii
  • 2 banane coapte( 250 gr pulpă)
  • 250 gr căpșuni
  • 250 gr iaurt cremos
  • 350 gr făină
  • 50 gr zahăr brut
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/ 4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • Pentru crema caramel:
  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr caramel condensat
  • 1 vârf de linguriță cu sare

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Pancakes cu banane și căpșune

Spălăm bine căpșunele și le curățăm de frunze.
Decojim bananele și le rupem în bucăți mici.
Adăugăm în recipientul unui blender: iaurtul, căpșunele și bananele și le transformăm într-un smoothie de culoare roz.
Trecem acest smoothie prin sită, să înlăturăm semințele de la căpșuni.
Topim untul și îl lăsăm să se tempereze.
Amestecăm praful de copt cu bicarbonatul și le dizolvăm în zeama de lămâie.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul, apoi le amestecăm cu untul topit și temperat.
Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase.
Peste amestecul de iaurt cu banane și căpșune adăugăm praful de copt și bicarbonatul, precum și compoziția de gălbenușuri cu unt.
Omogenizăm totul și încorporăm, treptat, făina.
La final, încorporăm încet, bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. Le încorporăm ca la blaturile de tort sau blaturile de chec, cu mișcări circulare, de jos în sus.
Vom obține un aluat de pancakes aerat, de consistența celui de chec, pe care îl lăsăm să se odihnească 10 minute.
Punem tigaia la încins, la foc mediu. Nu este nevoie să o ungem cu grăsime decât opțional.
Când este încinsă, turnăm din compoziția de pancakes cât să acopere baza tigăii, în grosime de 5 mm.
Rumenim clătitele pe prima parte, apoi, cu o spatulă, le întoarcem și le rumenim și pe a doua parte.
Au rezultat 8 clătite pufoase și delicioase.

Cum pregătim crema caramel pentru servit Pancakes cu banane și căpșune

Crema caramel se prepară foarte simplu, pentru că am optat pentru a folosi un caramel condensat care îmi place în mod deosebit.
Se mixează mascarponele împreună cu caramelul condensat și se adaugă un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Nu este nevoie de alte arome nici pentru pancakes, pentru că sunt bananele și căpșunele destul de aromate și nici pentru cremă.
Au ieșit tare gustoase aceste Pancakes cu banane și căpșune servite cu cremă caramel, vă invit să le testați!
Și vă recomand cu mare încredere tigăile cu particule de piatră și cupru – Regis Stone Copper Pans de la Aloshop.tv!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive