Cu ce am mai găsit prin frigider, făcând curățenie după sărbători, am preparat o delicioasă Plăcintă cu carne și spanac cu brânzeturi.

Am pus în ea niște resturi de friptură din carne de porc, amestecate cu legume mexicane și o dulceață de ardei iuți – vedeți rețeta AICI.

Iar deasupra am așezat mici grămăjoare de spanac cu brânză telemea și brânză proaspătă, de vaci.

A ieșit chiar gustoasă și mi-am delectat familia cu ea.

Găsiți pe blog mai multe Rețete de plăcintă aperitiv.

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • Pentru umplutura de carne:
  • 400 gr friptură de porc( ceafă și cotlet)
  • 150 gr legume mexicane
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 1 ou
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare
  • Pentru umplutura de spanac:
  • 200 gr frunze de spanac
  • apă + sare + bicarbonat
  • 100 gr brânză telemea, veche
  • 100 gr brânză proaspătă
  • 2 fire ceapă verde
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1 ou, pentru uns
  • semințe de susan alb

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru rețeta de Plăcintă cu carne și spanac cu brânzeturi.

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la decongelat.
Între timp, fierbem legumele mexicane în apă clocotită cu puțină sare, pentru 5-6 minute. Apoi le lăsăm la scurs.
Opărim și spanacul în apă clocotită cu puțină sare și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu, adăugat pentru a se menține culoarea verde a spanacului. Îl lăsăm și pe acesta la scurs.
Tocăm ceapa verde, doar frunzele nu și partea albă și tocăm mărunt pătrunjelul verde și frunzele de busuioc.
Tocăm carnea și o amestecăm cu legumele mexicane. Adăugăm pătrunjel verde, ceapă verde, dulceață de ardei iuți și un ou și omogenizăm compoziția.
Tocăm spanacul și  îl amestecăm cu brânzeturile sfărâmate. Adăugăm ceapa verde, pătrunjelul și frunzele de busuioc și omogenizăm compoziția. Se poate adăuga și mărar verde.

Când avem totul pregătit, asamblăm și coacem delicioasa Plăcintă cu carne și spanac.

Pornim cuptorul la 200 de grade.
Tapetăm o formă de tartă de 25 cm cu hârtie de copt și așezăm foaia de aluat în ea, lăsând colțurile aluatului în exterior. Cu o foarfecă de bucătărie, crestăm fiecare colț de aluat în două, până la marginea tăvii.
Întindem la baza aluatului, amestecul de carne cu legume mexicane și aducem colțurile aluatului peste aceasta. Le presăm ușor în interiorul compoziției de carne. Creăm astfel un aspect plăcut deasupra plăcintei.
În locurile rămase libere, printre aluat, așezăm grămăjoare din amestecul de spanac și brânzeturi.
Ungem plăcinta pe toată suprafața cu ou bătut și presărăm susan, doar peste aluat. O coacem la 200 de grade, pentru 20-30 de minute, sau până când aluatul este frumos rumenit.
O lăsăm să se tempereze ușor, apoi o putem porționa și servi cu mare poftă.
Ai mei au servit-o cu ketchup.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive