Când ai poftă de un desert rapid, un desert fără coacere, o astfel de Ruladă din pișcoturi cu cacao și cremă de mascarpone, este chiar perfectă.

Rețeta este simplă, doar trebuie să dispui de ingredientele necesare.

Pișcoturile cu cacao sunt de mare efect în deserturi, iar crema de mascarpone este cât de poate de simplă.

O altă rețetă rapidă cu pișcoturi, pe care v-o recomand, este rețeta Desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, dar de mare efect sunt și rețetele de Torturi cu pișcoturi.

Ideea acestei rulade din pișcoturi am preluat-o de pe facebook, dar nu îmi amintesc cu precizie la cine am văzut-o, însă era o rețetă de ruladă cu piscoturi și cremă cu banane la interior.

Eu am optat pentru ceea ce vedeți și tare bună a fost.

Ingrediente

  • 24 de pișcoturi cu cacao( Boromir)
  • 200 ml lapte
  • 250 gr căpșune
  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr lapte condensat( Delatte)
  • 1 praf de sare
  • 50 gr zahăr vanilinat

Mod de preparare

Iată cât de simplu se prepară rețeta Ruladă din pișcoturi cu cacao și cremă de mascarpone!

Pe un blat încăpător, sau un platou, așezăm o folie alimentară.
Trecem pișcoturile prin lapte, pentru o fracțiune de secundă și le așezăm peste folie, pe două rânduri.
Peste pișcoturile cu cacao, însiropate, așezăm o altă folie și dăm platoul la frigider pentru 30 de minute. Astfel, pișcoturlie se vor hidrata.
Între timp, pregătim și crema de mascarpone cu lapte condensat.
Amestecăm mascarponele cu laptele condensat, zahărul vanilinat și un praf de sare.
Omogenizăm bine crema rezultată și o dăm la rece până se hidratează și pișcoturile.
Clătim bine căpșunele și le lăsăm într-o sită la scurs.

Cum asamblăm delicioasa Ruladă din pișcoturi cu cacao și cremă de mascarpone.

Scoatem platoul cu pișcoturi de la rece, înlăturăm folia de deasupra și verificăm să fie toate bine hidratate. Adică să nu mai fie tari pe alocuri. Mai picurăm puțin lapte acolo unde nu sunt pătrunse.
Întindem 3/4 din crema de mascarpone cu lapte condensat pe toată suprafața lor.
Așezăm la unul din capete un rând de căpșune întregi, curățate de frunze și începem să rulăm, ajutându-ne de folia de sub pișcoturi.
Înfășurăm rulada în folie și o lăsăm la frigider pentru 30-40 de minute.
Decorăm rulada cu crema oprită și cu felii de căpșune.
Este delicioasă, rapid de preparat și destul de simplă.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive