Este prima dată când testez carnea de vită Angus în bucătăria mea și am ales să prepar rețeta Beef Wellington din mușchi de vită Angus, cu care mi-am delectat familia.

Foarte încântați am fost de gust, dar mai ales de frăgezimea cărnii.

Carnea de vită Premium Angus din Transilvania este produsă din bovine cu o genetică de top, crescute în mod natural,  pe pășunile românești.

Pe lângă calitatea superioară dată de frăgezime, una dintre cele mai mari calități ale cărnii de vită Angus este cea nutrițională. Prezintă un aport proteic ridicat și conține aminoacizi esențiali dezvoltării unui metabolism puternic și a unui corp sănătos.

Recomand cu mare încredere să testați carnea de vită Angus și vă asigur că o veți adora!

Ingrediente

  • 500 g aluat foietaj, de casă
  • 2 gălbenușuri, pentru uns
  • semințe de susan
  • 800 g mușchi de vită Angus 
  • 1 lingură ulei + 25 g unt
  • 1 lingură muștar clasic
  • Pentru umplutură:
  • 12 felii de prosciutto
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 200 gr ficat de pui
  • 1 ceapă
  • 15-20 gr unt
  • cimbru și măghiran
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru prepararea rețetei Beef Wellington din mușchi de vită Angus.

Aluatul foietaj l-am avut pregătit după Această Rețetă. Puteți să folosiți aluat foietaj din comerț, dacă nu aveți timp să-l preparați, dar e mai sănătos preparat în casă.
Secționăm carnea astfel încât să obținem o bucată uniformă de 4-5 cm grosime, iar lungimea în funcție de mărimea foii de aluat.
Nu am condimentat carnea cu nimic, deoarece vor fi condimentate celelate ingrediente de la umplutură, iar feliile de prosciutto sunt foarte sărate.
Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul la încins și topim untul în el. Apoi rumenim carnea pe toate părțile, pentru 3-4 minute până este perfect sigilată. Transferăm carnea pe o farfurie și o lăsăm la odihnit până pregătim umplutura de ciuperci cu ficat de pui.
Ficatul de pui l-am avut preparat anterior după rețeta Ficăței de pui în sos de soia, dar se poate prepara și pe loc, împreună cu ciupercile și ceapa.
În sosul din tigaie, în care am sigilat carnea, călim ceapa tocată solzișori și adăugăm ciupercile tocate mai mărunt. Când ciupercile sunt pătrunse, adăugăm ficatul de pui tocat în bucăți mai mici. Amestecăm bine ingredientele pe foc și mai adăugăm un cubuleț de unt, pentru cremozitate. Adăugăm și o priză de cimbru uscat și una de măghiran, sare și piper, după gust. Apoi lăsăm ingredientele să se tempereze și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Asamblăm Beef Wellington din mușchi de vită Angus.

Așezăm feliile de prosciutto pe o folie alimentară, pe două rânduri, suprapunându-le puțin marginile, astfel încât să obținem o suprafață suficientă pentru a rula carnea de vită.
Peste feliile de prosciutto întindem umplutura de ciuperci și ficat de pui.
Ungem carnea de vită pe toate părțile cu muștar și o așezăm peste umplutura de ciuperci. O îmbrăcăm cu această umplutură rulând strâns feliile de prosciutto peste ea și o înfășurăm în folie alimentară. Dăm ruloul la frigider pentru 20-30 de minute, timp în care vom preîncălzi cuptorul la 200 de grade.
Întindem foaia de aluat pe o folie alimentară, sau direct pe hârtie de copt.
Așezăm ruloul desfăcut din folie,  la mijlocul aluatului și aducem marginile acestuia peste el. Sigilăm bine aluatul și la capetele ruloului.
Transferăm ruloul într-o tavă, pe hârtie de copt, cu partea uniformă de aluat deasupra.
Crestăm ușor aluatul la suprafață cu un feliator de pizza, dar fără a-l străpunge de tot. Îl ungem cu gălbenușurile de ouă și presărăm susan deasupra.
Dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 200 de grade.
Lăsăm, apoi, delicioasa ruladă beef wellington să se tempereze, apoi o porționăm și o servim alături de garnitura preferată.
Este grozav de gustoasă, recomand s-o testați și voi cu mușchi de vită Angus!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive