Crumble cu cireșe și musli în aluat

de Maria Udrea
1016 vizualizări
Crumble cu cireșe și musli

Pentru că este sezonul cireșelor m-am gândit să le includ în unul dintre cele mai simple deserturi, așa că am preparat rapid o rețetă de Crumble cu cireșe și musli.

Cireșe am adus de la țară, de la mama din livadă, așa că sunt mai micuțe, dar mai sănătoase.

Și cum aveam niște musli din fulgi de ovăz cu secară, grâu, orz, migdale, nucă de cocos și diverse semințe, m-am gândit să-l folosesc la aluatul de crumble. Chiar interesant a ieșit.

Crumble cu cireșe și musli

Crumble cu cireșe și musli în aluat

Pentru că este sezonul cireșelor m-am gândit să le includ în unul dintre cele mai… Dulciuri diverse Crumble cu cireșe și musli în aluat European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Vedeți pe blog și rețeta Crumble cu căpșune, dar și rețeta Crumble cu prune și nuci.

Ingrediente

  • Pentru crumble:
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 100 g făină
  • 75 g musli
  • 50 g pesmet
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr brut
  • Pentru umplutură:
  • 400 g cireșe
  • 50 g zahăr vanilat Bourbon
  • 1 linguriță amidon de porumb
  • puțin unt pentru uns vasele.

Mod de preparare

Iată cât de simplu se prepară rețeta Crumble cu cireșe și musli.

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Pregătim mai întâi aluatul de crumble cu musli.
Amestecăm într-un bol: făina, cu un praf de sare, zahărul, musli și pesmetul.
Adăugăm untul rece, tăiat cubulețe și cu vârful degetelor frământăm rapid un aluat grunjos.
Dăm aluatul la rece până pregătim umplutura de cireșe.
Spălăm cireșele, le scurgem și cu dispozitivul special, le îndepărtăm sâmburii.
Adăugăm zahărul vanilat peste ele și amidonul, apoi le amestecăm bine.
Nu este nevoie să le fierbem, pentru că vor fi supuse tratamentului termic în timpul coacerii, iar amidonul are suficient timp să se hidrateze și să se prepare.
Ungem cu puțin unt două vase ramekin de 14 cm diametrul.
Presărăm la bază câte un strat de crumble, apoi adăugăm cireșele.
Presărăm deasupra restul de crumble și dăm vasele la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade.
Servim deliciosul Crumble cu cireșe și musli , rece, presărat cu zahăr, sau simplu.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: