Învârtită cu vișine și aluat crocant

de Maria Udrea
1898 vizualizări
Învârtită cu vișine și aluat crocant

Pentru că este sezonul vișinelor și ador să le includ în diverse deserturi, am pregătit, rapid și ușor, rețeta Învârtită cu vișine și aluat crocant.

Și pentru că, de curând a poposit în bucătăria mea un minunat gadget: Friteuza fără ulei Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii), l-am testat cu acest desert delicios.

Friteuza fără ulei Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste este un aparat de prăjit/gătit fără ulei, de ultimă generație! Multifuncțional de bucătărie, friteuza digitală prăjeste, coace, frige, înăbușește, deshidratează, gratinează sau încălzește, toate fără ulei. Combină într-un singur aparat friteuză, cuptor, rotisor, grill și deshidrator!  Are 8 programe predefinite: cartofi, friptură, pește, creveți, pui, grill, aluat, deshidratare. Pe lângă opțiunea de coacere, se poate utiliza cu încredere friteuza multifuncţională 9 în 1 și pentru a dezgheța diferite alimente sau pentru a reîncălzi diferite feluri de mâncare.

Iar despre învârtita cu vișine și aluat crocant pot să vă spun că este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Aluatul crocant, aromat cu vanilie și ușor dulce, s-a combinat perfect cu vișinile acrișoare.

Învârtită cu vișine și aluat crocant

Învârtită cu vișine și aluat crocant

Pentru că este sezonul vișinelor și ador să le includ în diverse deserturi, am pregătit,… Plăcinte și tarte Învârtită cu vișine și aluat crocant European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi cu vișine: Rețete de plăcinte și tarte cu vișine, dar și Rețete de prăjituri sau torturi cu vișine.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou, mediu
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 ml apă rece
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 350 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr vișine
  • 24 gr zahăr vanilat Bourbon
  • 50 gr zahăr tos
  • 1 linguriță amidon de porumb

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru rețeta Învârtită cu vișine și aluat crocant.

Cernem 300 gr de făină într-un vas și facem o adâncitură la mijlocul ei.
Atenție! Niciodată să nu puneți de la început toată cantitatea de făină indicată într-o rețetă! S-ar putea să vă intre mai puțină, sau mai multă, în funcție de celelalte ingrediente adăugate, dar, mai ales, de tipul făinii. Eu folosesc făină proaspătă, achiziționată direct de la moară, fără aditivi sau alte adaosuri.
Punem la mijlocul făinii oul, untul rece, tăiat în bucăți mici și zahărul și începem să le amestecăm cu vârfurile degetelor. Adăugăm, treptat și apa rece și frământăm rapid un aluat dens. Frământăm aluatul mai întâi în vas, apoi pe masa înfăinată. Aici vom adăuga restul de făină.
Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.
Putem folosi, bineînțeles și robotul pentru a frământa aluatul. Eu nu îl folosesc când frâmânt aluat puțin.
Între timp, înlăturăm sâmburii de la vișine și presărăm zahăr peste ele. Le amestecăm bine cu zahărul și le dăm și pe acestea la rece.

Asamblăm și coacem delicioasa Învârtită cu vișine și aluat crocant.

Scoatem aluatul de la rece și îl întindem pe un plan înfăinat, într-o foaie subțire. Îl decupăm în fâșii de aproximativ 3 cm lățime.
Așezăm la mijlocul fâșiilor de aluat câte un rând de vișine și le rulăm în aluat. Ruloul obținut îl mai rulăm odată sub formă de melc și îl așezăm pe tava de copt a friteuzei. Continuăm cu următorul rulou pe care îl atașăm în continuarea primului, obținând o frumoasă învârtită cu vișine.
Introducem tava în friteuză, pe raftul de la mijlocul acesteia. Alimentăm friteuza la sursa de curent, apăsăm butonul Start/Stop și setăm funcția pentru aluat. Această funcție are o durată presetată de 30 minute / temperatură de 175 de grade și este potrivită pentru: tort, brioșe, pâine, pizza sau musaca.
Timpul și temperatura se pot modifica, dar eu le-am lăsat așa cum au fost presetate.
Învârtita s-a copt perfect în intervalul presetat.
Din vișinele care au rămas, cu siropul pe care l-au lăsat și o linguriță de amidon, am fiert un sos pe care l-am servit cu delicioasa învârtită.
Deja ador această friteuză Supreme Hot Air Fryer, m-am bucurat, mai ales, pentru funcția de deshidratare, dar toate funcțiile sunt foarte utile! O recomand cu toată încrederea!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: