Cu aluat fraged, foarte sfărâmicios și umplutură de cireșe cu puțin amidon, realizăm rapid o rețetă de Mini tarte cu cireșe, cu care ne putem delecta familia.

Aluatul de tarte este simplu de preparat, mai greu este cu înlăturarea sâmburilor de la cireșe.

Însă merită efortul, pentru că minitartele sunt tare gustoase și aspectuoase.

Tot din categoria deserturilor cu cireșe puteți prepara și rețeta Crumble cu cireșe și musli, sau rețeta Clafoutis cu cireșe.

Ingrediente

  • Pentru aluat de mini tarte:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 200 g unt
  • 400 g făină
  • 30 ml apă rece
  • 30 gr zahăr brut
  • 30 ml esență de vanilie
  • Pentru umplutura de cireșe:
  • 500 g cireșe
  • 50 g zahăr vanilat Bourbon
  • 1/2 lingură de amidon alimentar
  • zahăr pudră pentru decor
  • 1 cubuleț de unt pentru uns formele

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Mini tarte cu cireșe.

Mai întâi, pregătim umplutura de cireșe.
Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol.
Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm la rece până pregătim aluatul, timp în care se va forma sirop.
Pentru aluatul de mini tarte, cernem făina într-un vas, presărăm puțină sare și zahărul peste ea și le amestecăm.
Tăiem untul rece, cubulețe și îl adăugăm peste făină. Adăugăm și gălbenușul de ou și începem să frământăm aluatul cu vârful degetelor, turnând, treptat și apa rece și esența.
Vom obține un aluat compact, nu foarte ferm, pe care îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.
Scoatem cireșele de la frigider și în funcție de cât sirop au lăsat, adăugăm amidon de porumb.
Le punem la foc și amestecăm intens până când amidonul absoarbe tot siropul. Nu le lăsăm mult la foc, pentru a nu se înmuia și a-și pierde forma.  Ținem cont că ele mai trec printr-un proces termic și în timpul coacerii.

Lăsăm compoziția de cireșe să se tempereze, apoi asamblăm delicioasele mini tarte cu cireșe.

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Întindem aluatul într-o foaie subțire de aproximativ 5-6 mm și o decupăm în 6 părți.Ungem formele de minitarte cu puțin unt și adăugăm câte o parte din aluat în interiorul lor. Presăm aluatul la bază și pe marginile laterale, trăgând ușor de colțurile acestuia.
Decupăm surplusul de aluat apăsând cu mâinile pe marginile formelor de mini tarte. Cu o furculiță înțepăm ușor aluatul la bază.
Procedăm la fel cu toate mini tartele, iar surplusurile de aluat le amestecăm și le păstrăm pentru deasupra.
Punem în interiorul mini tartelor umplutura de cireșe.
Întindem aluatul rămas de la decupaje într-o foaie subțire. Îl decupăm frumos la interior cu o formă specială pentru grilaje și îl tăiem în 6 părți.
Luăm fiecare parte de aluat, tragem ușor de margini să se desfacă decupajele și le așezăm peste mini tarte.
Presăm ușor marginile să se îmbine cu marginile aluatului din forme.
Coacem mini tartele pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau până când aluatul este rumenit la exterior.
Le lăsăm să se tempereze, le pudrăm cu zahăr și le servim alături de cei dragi.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive