Tartă la tigaie cu roșii și zucchine

de Maria Udrea
1035 vizualizări
Tartă la tigaie cu roșii și zucchine

Este perfectă pentru orice masă din zi o astfel de Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.

Cu aluat fraged, crocant, mozzarella și legume, garnisită cu ou și ierburi uscate la suprafață, este chiar minunată această rețetă de tartă sărată.

Noi am servit-o cu o dulceață de ardei iuți( vedeți rețeta AICI) și ne-a plăcut în mod deosebit.

Iar pentru prepararea acestei rețete de tartă aperitiv, am folosit mult îndrăgita tigaie de 28 cm cu al ei capac din dotare, din  setul Regis Stone Copper MaxiSet, de la Aloshop.tv .

Mai multe despre această tigaie am povestit în rețeta Pancakes cu banane și căpșune, dar mai multe detalii găsiți accesând linkul de mai sus.

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă( 2 x 28 cm):
  • 1 gălbenuș de ou
  • 150 g unt
  • 300 g făină
  • 2 linguri iaurt
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplut:
  • 200 gr mozzarella rasă
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 5 roșii, medii
  • 1 zuchinne, mediu
  • câteva măsline verzi umplute cu ardei
  • puțin ketchup
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou + 1 albuș
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper

Mod de preparare

Pregătim aluatul fraged și ingredientele pentru Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.

Cernem făina într-un vas și adăugăm peste ea un praf de sare, untul rece, tăiat în cuburi, iaurtul și gălbenușul de ou.
Frământăm rapid un aluat ferm, pe care îl lăsăm la rece 20-30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
Între timp, pregătim restul ingredientelor.
Spălăm zucchine-ul, îl feliem rondele de 5-6 mm și presărăm sare peste ele. Le lăsăm 10 minute la odihnit, până mai elimină din apă.
Apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante și le rumenim ușor pe ambele părți în tigaia încinsă, în prealabil.
Nu le lăsăm să se pătrundă prea mult, doar câteva secunde pe fiecare parte.
Feliem rondele și roșiile. Răzuim mozzarella și cașcavalul și le amestecăm.
Amestecăm un ou cu albușul rămas, sare, piper și ierburile uscate.
Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două.
Întindem pe masa înfăinată prima parte de aluat, într-un disc de dimensiunea tigăii.
Îl așezăm în tigaia încinsă, în prealabil și îl înțepăm din loc în loc cu furculița.
Lăsăm aluatul de tartă să se rumenească ușor pe prima parte, la foc mediu, apoi îl întoarcem pe cealaltă parte și îl ungem cu puțin ketchup.
Presărăm mozzarella și cașcaval pe toată baza aluatului și așezăm rondele de zucchine, rondele de roșii și măsline feliate.
Mai presărăm puțină mozzarella și cașcaval și împrăștiem deasupra din amestecul de ouă și condimente.
Așezăm capacul peste tartă și așteptăm câteva minute, până se prepară oul de deasupra.  Micșorăm intensitatea focului, să nu coacem prea mult aluatul.
Procedăm la fel și cu a doua tartă.
Servim  tartele aperitiv cu ketchup, ca la pizza, cu diverse sosuri, sau cum preferă fiecare, oricum sunt delicioase.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: