Este perfectă pentru orice masă din zi o astfel de Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.

Cu aluat fraged, crocant, mozzarella și legume, garnisită cu ou și ierburi uscate la suprafață, este chiar minunată această rețetă de tartă sărată.

Noi am servit-o cu o dulceață de ardei iuți( vedeți rețeta AICI) și ne-a plăcut în mod deosebit.

Iar pentru prepararea acestei rețete de tartă aperitiv, am folosit mult îndrăgita tigaie de 28 cm cu al ei capac din dotare, din  setul Regis Stone Copper MaxiSet, de la Aloshop.tv .

Mai multe despre această tigaie am povestit în rețeta Pancakes cu banane și căpșune, dar mai multe detalii găsiți accesând linkul de mai sus.

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă( 2 x 28 cm):
  • 1 gălbenuș de ou
  • 150 g unt
  • 300 g făină
  • 2 linguri iaurt
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplut:
  • 200 gr mozzarella rasă
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 5 roșii, medii
  • 1 zuchinne, mediu
  • câteva măsline verzi umplute cu ardei
  • puțin ketchup
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou + 1 albuș
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper

Mod de preparare

Pregătim aluatul fraged și ingredientele pentru Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.

Cernem făina într-un vas și adăugăm peste ea un praf de sare, untul rece, tăiat în cuburi, iaurtul și gălbenușul de ou.
Frământăm rapid un aluat ferm, pe care îl lăsăm la rece 20-30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
Între timp, pregătim restul ingredientelor.
Spălăm zucchine-ul, îl feliem rondele de 5-6 mm și presărăm sare peste ele. Le lăsăm 10 minute la odihnit, până mai elimină din apă.
Apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante și le rumenim ușor pe ambele părți în tigaia încinsă, în prealabil.
Nu le lăsăm să se pătrundă prea mult, doar câteva secunde pe fiecare parte.
Feliem rondele și roșiile. Răzuim mozzarella și cașcavalul și le amestecăm.
Amestecăm un ou cu albușul rămas, sare, piper și ierburile uscate.
Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două.
Întindem pe masa înfăinată prima parte de aluat, într-un disc de dimensiunea tigăii.
Îl așezăm în tigaia încinsă, în prealabil și îl înțepăm din loc în loc cu furculița.
Lăsăm aluatul de tartă să se rumenească ușor pe prima parte, la foc mediu, apoi îl întoarcem pe cealaltă parte și îl ungem cu puțin ketchup.
Presărăm mozzarella și cașcaval pe toată baza aluatului și așezăm rondele de zucchine, rondele de roșii și măsline feliate.
Mai presărăm puțină mozzarella și cașcaval și împrăștiem deasupra din amestecul de ouă și condimente.
Așezăm capacul peste tartă și așteptăm câteva minute, până se prepară oul de deasupra.  Micșorăm intensitatea focului, să nu coacem prea mult aluatul.
Procedăm la fel și cu a doua tartă.
Servim  tartele aperitiv cu ketchup, ca la pizza, cu diverse sosuri, sau cum preferă fiecare, oricum sunt delicioase.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive