Pentru că tot sunt în teste cu minunatele tigăi Regis Stone Copper MaxiSet, de la Aloshop.tv, am preparat de data aceasta celebrele turtițe chinezești cu ceapă verde.

Este a doua oară când le pregătesc( vedeți prima rețetă AICI), dar de data aceasta, nu le-am mai preparat prăjite în baie de ulei.

Doar am uns puțin tigaia cu ulei la jumătate din ele, iar pe celelalte le-am copt simple.

Sunt foarte bune, mai ales calde, servite dimineața cu o cană de ceai.

Sunt gustoase și simple, dar merg tare bine unse cu o cremă de brânză, sau cu unt.

Despre tigăile Regis Stone Copper MaxiSet, am povestit mai mult la Rețeta Pancakes cu banane și căpșune, dar citiți mai multe accesând  linkul preentat mai sus.

Ingrediente

  • Pentru 5 porții:
  • 450 gr de făină + extra pentru înfăinat
  • 250 ml de apă clocotită
  • 1/2 linguriță cu sare
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 linguri ulei de susan

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Turtițe chinezești cu ceapă verde

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea.

Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa.

Lăsăm aluatul astfel format să se tempereze, cât să-l suporte mâna, apoi îl frământăm pe masa înfăinată până când nu va mai fi lipicios.

Îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în 5-6 sfere.

Asamblăm și preparăm delicioasele turtițe chinezești cu ceapă verde.

Întindem fiecare sferă de aluat pe masa înfăinată, în câte un disc subțire.

Ungem toată suprafața discului cu ulei de susan, presărăm rondele de ceapă verde și îl rulăm.

Ruloul obținut îl rulăm din nou sub formă de melc și îl aplatizăm ușor cu sucitorul de aluaturi.

Îi dăm formă rotundă de dimensiunea tigăii de copt.

Eu am folosit tigaia de 24 cm.

Ungem tigaia cu foarte puțin ulei și o punem la încins, la foc mediu.

Așezăm prima turtiță în tigaie și o rumenim pentru câteva secunde pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim bine și pe a doua parte.

Procedăm la fel cu fiecare turtiță în parte, reducând focul treptat, pentru că tigăile se încing foarte bine și păstrează temperatura mai mult timp întrucât au învelișul exterior antiaderent cu particule de piatră și cupru.

Sunt de mare efect aceste turtițe, merită preparate, iar tigăile sunt perfecte, chiar merită din plin achiziția lor.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive