Chipsuri de legume preparate în casă

de Maria Udrea
1071 vizualizări
Chipsuri de legume preparate în casă

Pentru că ne-au plăcut cândva chipsurile servite alături de o bere rece, sau un suc rece, mai ales în perioada estivală, a sosit, în sfârșit, timpul rețetei: Chipsuri de legume preparate în casă.

De mult timp aveam în plan să prepar în casă chipsuri de legume, însă acum, intrând în posesia minunatei Friteuzei fără ulei Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii), nu am mai ezitat și le-am preparat.

Și pentru că friteuza este dotată cu tăvi speciale pentru deshidratat, dar și cu un coșuleț special pentru chipsuri, le-am preparat în ambele variante.

Diferența între ele a fost că, cele preparate pe tăvi s-au uscat într-un timp mai scurt decât cele preparate în coșuleț.

Chipsuri de legume preparate în casăChipsuri de legume preparate în casă

Despre friteuza magică am povestit mai multe la rețeta Învârtită cu vișine și aluat crocant.

[ingredients title=”Rețeta Chipsuri de legume preparate în casă – Ingrediente”]

  • 2 cartofi roșii
  • 1 cartof dulce
  • 2 sfecle roșii, micuțe
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1 rădăcină de țelină
  • sare
  • ulei de măsline

[/ingredients]

[preparare title=”Rețeta Chipsuri de legume preparate în casă – Mod de preparare”]

Important pentru realizarea acestor chipsuri de legume, este modul de feliere.

Trebuie feliate cât mai subțire și cât mai uniforme. Dacă se poate, chiar și de dimensiuni aproximativ egale, pentru o coacere uniformă. Eu am sărit peste ultimul aspect, pentru că pofta și curiozitatea unora era mare și le-am tăiat la dimensiunile fiecărei legume în parte.
Mai întâi curățăm și spălăm bine legumele, apoi le lăsăm la scurs.
Cu ajutorul unei mandoline, sau a unui feliator electric, feliem legumele subțire. Le așezăm pe un plan întins și le presărăm cu sare. Le lăsăm să se odihnească așa 5-6 minute, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.
Pulverizăm puțin ulei de măsline peste ele și le așezăm răsfirat pe tăvițele de inox din dotarea friteuzei.
Setăm funcția ”Chips” pentru 20 de minute la 200 de grade, timp și temperatură implicite. Așteptăm cuminți scurgerea timpului, chiar dacă pofta este mare. Însă le supraveghem pentru început, să nu se ardă. În funcție de cât de subțiri sunt feliate, legumele se pot deshidrata într-un timp mai scurt decât cel programat și atunci oprim aparatul mai devreme.
Sau, dacă nu sunt bine uscate, mai prelungim timpul.
După cum spuneam mai sus, eu le-am preparat în două moduri, cu același program. La primul mod, cel cu tăvițe, timpul de coacere a fost scurtat la 15 minute, iar la al doilea mod, a fost prelungit cu 5 minute. Depinde și de câte legume așezăm pe tăviță, sau introducem în coșuleț.
Dacă se doresc mai sărate, se poate adăuga sare fină și după coacere.
Noi am servit aceste delicioase chipsuri, alături de un pahar cu apă rece, cu lămâie.
Sunt delicioase, iar friteuza este de mare, mare ajutor. O recomand cu toată încrederea!
Chipsuri de legume preparate în casă

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: