Pentru că deseori ne rămâne piure de cartofi și nu mai e atât de gustos reîncălzit, putem să-l folosim la diverse preparate, cum sunt și aceste minunate Clătite de cartofi cu brânză și dovlecel. Vedeți AICI cum pregătesc eu piureul de cartofi!

Rețeta este simplă și se poate adapta preferințelor fiecăruia. Se pot adăuga diverse condimente, verdețuri, alte legume, etc.

Eu am adăugat niște dulceață de ardei iuți, că tot am făcut multă anul trecut și ador să o includ în diverse preparate( vedeți rețeta AICI).

Vedeți și rețetele:

Clătite aperitiv din piure de cartofi cu brânzeturi

Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză

Rețeta Clătite de cartofi cu brânză și dovlecel - Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g piure de cartofi
  • 2 linguri dulceață de ardei iuți
  • 3 ouă
  • 300 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 150 gr făină
  • sare și piper, după gust
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 5-6 frunze de busuioc verde
  • puțin ulei pentru uns tigaia
  • Pentru umplut:
  • 1/2 dovlecel ras
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • sare și piper
  • 1 cățel de usturoi
  • 25 gr unt + puțin ulei de măsline
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 1 linguriță dulceață de ardei iuți

Rețeta Clătite de cartofi cu brânză și dovlecel - Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru clătite din piure de cartofi.

Încorporăm cele 3 ouă în piureul de cartofi, apoi adăugăm laptele.
Omogenizăm compoziția, adăugăm verdețurile tocate și dulceața de ardei iuți. Dulceața de ardei iuți este opțională, dar a dat un gust plăcut și un plus de culoare aluatului.
Gustăm compoziția și o asezonăm cu sare și piper. Adăugăm făina, iar la final, diluăm aluatul cu apă minerală. Dacă se doresc mai pufoase, se poate adăuga puțin praf de copt. Aluatul va avea o consistență ceva mai groasă decât clasicul aluat de clătite.
Lăsăm aluatul de clătite aperitiv din piure de cartofi la odihnit pentru 10-15 minute.
Coacem, apoi, clătitele într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei. Chiar dacă tigaia nu lipește, eu prefer să o ung cu foarte puțin ulei, pentru că îmi place rumenirea neuniformă a clătitelor, așa mai cu pete.
Am folosit o tigaie de 28 cm și mi-au ieșit 10 clătite.

Cât timp aluatul de clătite stă la odihnit, ne ocupăm de umplutură.

Topim untul în puțin ulei de măsline și călim, ușor, dovlecelul răzuit și bine scurs de lichid.
Adăugăm și rondele de usturoi și frunze de busuioc rupte, pentru un plus de arome.
Stingem focul, lăsăm dovlecelul să se răcească și îl amestecăm cu brânza de vaci. Asezonăm gustul cu sare și piper. Tot pentru un plus de gust și culoare am adăugat și o linguriță din dulceața de ardei iuți.
Cu această compoziție de brânză și dovlecel umplem clătitele răcite și le servim cu mare poftă, alături de cei dragi.
Foarte bune au ieșit, cu gust ușor dulce și ușor picant!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive