Nu are el culoarea celui din comerț, pentru că nu am folosit ce condimente folosesc ei, dar a ieșit chiar perfect acest Pui la rotisor umplut cu mere și ceapă!

L-am preparat la mult îndrăgita Friteuza Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii) și am testat de data aceasta funcția de rotisare.

Fiind un pui fraged de curte s-a preparat în timpul presetat, adică în 45 de minute, însă timpul se poate prelugi, dacă necesită.

Foarte fraged a ieșit la interior, iar merele și ceapa cu care l-am umplut, au degajat o aromă tare plăcută.

Din categoria preparatelor la friteuză vedeți și rețetele:

Somon în crustă de fistic cu muștar

Chipsuri de legume preparate în casă

Învârtită cu vișine și aluat crocant

Rețeta Pui la rotisor umplut cu mere și ceapă - Ingrediente

  • 1 pui fraged de curte( aprox. 1,5 kg)
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1 linguriță boia de ardei, afumată
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/4 linguriță rozmarin uscat
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 măr
  • 1 crenguță de roșii cherry

Rețeta Pui la rotisor umplut cu mere și ceapă - Mod de preparare

Pregătim mai întâi mixul de condimente.

Curățăm 2 căței de usturoi, îi pisăm cu sare și îi frecăm cu ulei, ca pentru mujdei.
Adăugăm restul condimentelor și zeama de la 1/2 lămâie și vom obține o pastă cu care masăm puiul și pe interior și pe exterior.
Masăm puiul și pe sub pielea de pe piept, introducând cu grijă degetele pe sub piele.
Punem puiul într-un vas cu capac și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră, să se întrepătrundă aromele.
Curățăm ceapa și o tocăm sferturi, iar merele le feliem și le îndepărtăm cotoarele.
Umplem puiul cu felii de ceapă și mere, înfigem țepușa pentru rotisare în interiorul puiului și îi atașăm furcile de susținere la capete.
Introducem puiul în friteuză, așezând capetele țepușei în locurile destinate rotisării.
Ne asigurăm că tava de colectare este așezată la baza friteuzei.
Conectăm friteuza la sursa de curent și setăm funcția de rotisare pentru valorile implicite( 200 de grade și 45 de minute).
În ultimele 12 minute, am introdus și crenguța de roșii cherry, o crenguță de rozmarin, 3 căței de usturoi, necurățați și câteva frunze de busuioc, pe care le-am așezat pe tava de colectare.
Servim puiul alături de garnitura preferată și îngredientele preparate împreună cu acesta.
Roșiile, usturoiul și merele, coapte, se pot pasa și realiza un sos delicios, sau se pot servi ca atare, chiar și ceapa coaptă este delicioasă.
Recomand cu toată încrederea această minunată Friteuză Supreme Hot Air Fryer, pe care o consider o adevărată comoară în bucătărie!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive