Am tot văzut diverse rețete de Somon în crustă de fistic cu muștar la emisiunea Chefi la cuțite și iată că a sosit timpul să prepar și eu o astfel de rețetă.

De mare efect a fost și se cere repetată cât mai curând!

Am ales să prepar această rețetă la Friteuza Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii) și am testat cu această ocazie funcția Pește.

Și bine am făcut, pentru că somonul a ieșit tare gustos într-un timp scurt și nici nu a emanat miros în bucătărie, iar consumul de energie a fost mult mai redus.

Este foarte utilă o astfel de friteuză în bucătărie, chiar o recomand cu toată încrederea!

Vedeți și rețeta Chipsuri de legume preparate în casă, sau rețeta Învârtită cu vișine și aluat crocant, ambele preparate cu ajutorul acestei friteuze!

Rețeta Somon în crustă de fistic cu muștar - Ingrediente

  • 600 gr file de somon
  • sare și piper
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Pentru crustă:
  • 50 gr fistic
  • 1 lingură muștar cu semințe
  • 1 lingură muștar cu miere
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • cimbru și oregano

Rețeta Somon în crustă de fistic cu muștar - Mod de preparare

Pregătim somonul, feliind-ul în bucăți de 3-4 cm lățime.

Cu o pensetă de bucătărie, extragem oasele, apoi stropim bucățile de somon cu zeama de la 1/2 lămâie și le presărăm cu sare și piper. Le lăsăm la odihnit până pregătim ingredientele pentru crustă.
Măcinăm fisticul, dar nu foarte fin.
Amestecăm într-un bol cele două tipuri de muștar cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, puțin cimbru și puțin oregano și fisticul măcinat. Vom obține o pastă omogenă cu care ungem bucățile de somon pe deasupra.
Tapetăm unul din grătarele friteuzei cu hârtie de copt și așezăm bucățile de somon peste ea.
Introducem grătarul în interiorul friteuzei, pe raftul de la mijloc.
La baza friteuzei vom păstra tava de colectare.
Pornim friteuza și setăm funcția ”Pește” pentru 10 minute la 200 de grade( setări implicite).
Cu ajutorul minunatei friteuze cu aer cald, vom avea un preparat delicios în maxim 20 de minute, adunând și timpul de pregătire.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive