Somon în crustă de fistic cu muștar

de Maria Udrea
785 vizualizări
Somon în crustă de fistic cu muștar

Am tot văzut diverse rețete de Somon în crustă de fistic cu muștar la emisiunea Chefi la cuțite și iată că a sosit timpul să prepar și eu o astfel de rețetă.

De mare efect a fost și se cere repetată cât mai curând!

Am ales să prepar această rețetă la Friteuza Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii) și am testat cu această ocazie funcția Pește.

Și bine am făcut, pentru că somonul a ieșit tare gustos într-un timp scurt și nici nu a emanat miros în bucătărie, iar consumul de energie a fost mult mai redus.

Somon în crustă de fistic cu muștar

Este foarte utilă o astfel de friteuză în bucătărie, chiar o recomand cu toată încrederea!

Vedeți și rețeta Chipsuri de legume preparate în casă, sau rețeta Învârtită cu vișine și aluat crocant, ambele preparate cu ajutorul acestei friteuze!

[ingredients title=”Rețeta Somon în crustă de fistic cu muștar – Ingrediente”]

  • 600 gr file de somon
  • sare și piper
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Pentru crustă:
  • 50 gr fistic
  • 1 lingură muștar cu semințe
  • 1 lingură muștar cu miere
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • cimbru și oregano

[/ingredients]

[preparare title=”Rețeta Somon în crustă de fistic cu muștar – Mod de preparare”]

Pregătim somonul, feliind-ul în bucăți de 3-4 cm lățime.

Cu o pensetă de bucătărie, extragem oasele, apoi stropim bucățile de somon cu zeama de la 1/2 lămâie și le presărăm cu sare și piper. Le lăsăm la odihnit până pregătim ingredientele pentru crustă.
Măcinăm fisticul, dar nu foarte fin.
Amestecăm într-un bol cele două tipuri de muștar cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, puțin cimbru și puțin oregano și fisticul măcinat. Vom obține o pastă omogenă cu care ungem bucățile de somon pe deasupra.
Tapetăm unul din grătarele friteuzei cu hârtie de copt și așezăm bucățile de somon peste ea.
Introducem grătarul în interiorul friteuzei, pe raftul de la mijloc.
La baza friteuzei vom păstra tava de colectare.
Pornim friteuza și setăm funcția ”Pește” pentru 10 minute la 200 de grade( setări implicite).
Cu ajutorul minunatei friteuze cu aer cald, vom avea un preparat delicios în maxim 20 de minute, adunând și timpul de pregătire.
Somon în crustă de fistic cu muștar

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: