Foarte bună această Supă cremă de legume cu bacon crocant, servită cu baghete de pâine aromate cu ierburi de grădină, sau cu diverse crutoane.

Pentru că este sezonul dovleceilor de grădină și al roșiilor, predominante au fost aceste legume.

Mi-a plăcut în mod deosebit și culoarea dată de roșii, dar și de morcovi.

Foarte sățioasă o astfel de supă cremă, altceva nici nu mai dorești la masă.

Vedeți și rețeta Supă cremă de roșii cu dovlecel și rulouri din foietaj!

Puteți salva pentru mai târziu și rețeta Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine!

Rețeta Supă cremă de legume cu bacon crocant - Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov, mare
  • 1 păstârnac
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 1 dovlecel de grădină, mare
  • 5 roșii
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • 1,5 l apă
  • 200 ml smântână de gătit
  • 2 linguri ulei
  • 1 cubuleț de unt
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel verde și frunze de busuioc
  • puțină mozzarella, pentru decor
  • Pentru servit:
  • baghetă de pâine
  • unt
  • ierburi aromate
  • felii subțiri de bacon

Rețeta Supă cremă de legume cu bacon crocant - Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid pregătim această supă cremă!

Spălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm.
Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi.
Punem uleiul la încins și călim în el mai întâi ceapa și un cățel de usturoi. Când acestea devin translucide, adăugăm morcovul, apoi păstârnacul și țelina. Adăugăm și un cubuleț de unt și amestecăm bine legumele să se pătrundă uniform și să-și întrepătrundă gusturile. Mai picurăm și puțină apă fierbinte peste ele.
Când legumele sunt pătrunse, adăugăm roșiile și al doilea cățel de usturoi, răzuit.
După 7-8 minute de fierbere, adăugăm dovlecelul și completăm cu apă fierbinte.
Lăsăm legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse toate și asezonăm supa cu sare, piper și ierburile de grădină uscate.
Îmi plac tare mult aceste ierburi de grădină, le folosesc pe cele de la Delikat!
Trecem, apoi, legumele prin blender, împreună cu supa în care au fiert. Adăugăm smântâna și mai fierbem supa cremă pentru 5-6 minute. Dacă este cazul, o trecem și prin sită.
Pentru servit, tăiem bagheta de pâine în două, transversal și tartinăm cele două jumătăți cu puțin unt. Presărăm legume de grădină și piper și le dăm la cuptor, împreună cu feliile de bacon, pentru 7-8 minute, la 200 de grade.
Servim supa cremă de legume decorată cu smântână, mozzarella rasă și pătrunjel verde, precum și bacon crocant, alături de bagheta aromată.
Să vă fie de folos!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive