Pentru că adorăm combinația de brânză cu dovlecel, încerc să o includ în cât mai multe preparate, iar de data aceasta ne-am delectat cu niște delicioase Coșulețe și brioșe cu brânză și dovlecel.

Foarte bune calde, la mic dejun, mai ales servite cu roșii de grădină, sau cu un pahar de iaurt!

Tare bune sunt și reci și pot constitui, cu succes, baza pachetului de a doua zi!

Iar pentru un plus de gust, dulce-picant, am adăugat și niște dulceață de ardei iuți, pe care eu o îndrăgesc tare mult.

Tot din categoria preparatelor cu brânză și dovlecel, vă recomnd și rețetele:

Clătite de cartofi cu brânză și dovlecel

Pizza cu blat de dovlecel și brânză

Chiftele din dovlecel și brânză de burduf preparate la cuptor

Rețeta Coșulețe și brioșe cu brânză și dovlecel - Ingrediente

  • 500 gr dovlecel răzuit
  • 150 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 100 gr parmezan
  • 3 ouă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 linguri dulceață de ardei iuți
  • 150 gr făină
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 1 linguriță praf de copt
  • sare și piper
  • 1 legătură de mărar verde
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 400 gr aluat foietaj
  • roșii cherry multicolore

Rețeta Coșulețe și brioșe cu brânză și dovlecel - Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm aceste minunate aperitive cu brânză și dovlecel!

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm bine toate brânzeturile sfărâmate, sau răzuite, după caz și adăugăm peste ele iaurtul grecesc.
Amestecăm cele 3 ouă cu un praf de sare, unul de piper și uleiul de măsline și adăugăm amestecul peste brânzeturi.
Curățăm dovlecelul de coajă și de semințe, îl dăm pe răzătoarea mare și îl adăugăm peste celelalte ingrediente. Nu este nevoie să-l scurgem de lichid.
Adăugăm dulceața de ardei iuți, mărarul tocat, frunzele de busuioc, tocate și făina cernută împreună cu praful de copt.
Cantitatea de făină va regla textura aluatului. Punem făină până obținem o textură densă, necursivă, mult mai groasă decât cea de chec.
Împărțim aluatul foietaj în patru părți egale și îmbrăcăm cu ele interiorul unor forme de coșulețe, sau de minitarte.
Le umplem cu compoziție de brânză și dovlecel și așezăm câteva roșii cherry deasupra.
Restul compoziției de brânză cu dovlecel o punem în forme de brioșe și așezăm roșii cherry deasupra.
Coacem coșulețele și brioșele cu brânză și dovlecel pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când sunt frumos rumenite la exterior.
Le lăsăm să se tempereze în formele de copt aproximativ 10 minute, apoi le putem scoate și transfera pe platouri.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive