Vara aceasta ne-am răsfățat cu multe preparate din vinete și dovlecei, simple și tare gustoase, toate. Iar această Rețetă de vinete și dovlecei caprese, a fost preferata alor mei și am repetat-o de câteva ori.

De data aceasta am preparat-o la minunata Friteuză Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii!).

Așa cum v-am spus și la alte rețete, este minunată o astfel de friteuză ce înglobează atât de multe funcții, o recomand cu toată încrederea!

Vedeți AICI, mai multe rețete pregătite la această friteuză cu aer cald!

Tot din categoria rețetelor inspirate după clasica rețetă italiană de salată caprese, vă recomand și Rețeta Piept de pui caprese!

Ingrediente

  • 1 vânătă, medie
  • 1 dovlecel, mediu
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • oregano
  • frunze de busuioc
  • 450 gr mozzarella, în saramură
  • 5 roșii medii, rotunde

Rețetă de vinete și dovlecei caprese - Mod de preparare

Mai întâi pregătim vânăta și dovlecelul.

Spălăm bine ambele legume, le ștergem cu prosoape de hârtie și le feliem în rondele de aproximativ 4-5 mm.
Așezăm rondelele pe suprafețe plane și presărăm sare peste ele. Le lăsăm 10 minute să elimine din lichid, apoi le tamponăm cu hârtie absorbantă. Pe cele de vânătă le-am întors și pe cealaltă parte și am repetat procedeul, deoarece sucul acestora este ușor amar. Nu le-am mai lăsat decât 5-6 minute.
Feliem mozzarella și roșiile în rondele aproximativ egale cu cele de vânătă și dovlecel.
Cu ajutorul unei sticluțe cu pulverizator stropim rondelele de vânătă și dovlecel cu puțin ulei de măsline.
Presărăm peste ele oregano uscat.
Tapetăm cu hârtie de copt o tăviță cu grilaj de la friteuză.
Așezăm pe două rânduri, rondelele de vânătă și dovlecel.
Printre ele, așezăm rondele de mozzarella și roșii, precum și frunze proaspete de busuioc.
Mai presărăm sare și piper pe deasupra ingredientelor și introducem tăvița în friteuză, pe raftul de la mijloc.
Am pornit friteuza pe programul de cartofi, pentru 20 de minute, la 200 de grade, însă după 15 minute am oprit-o, pentru că atât au necesitat ingredientele pentru a se pătrunde și a se gratina frumos.
Sunt delicioase atât calde, cât și reci, servite simple, ca gustare, dar merg tare bine și lângă o friptură.
Sper că v-am convins să testați și voi această delicioasă și simplă rețetă!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive