Roșii deshidratate în ulei de măsline

de Maria Udrea
1551 vizualizări
Roșii deshidratate în ulei de măsline

Îmi plac foarte mult roșiile deshidratate și le includ în nenumărate preparate, așa că m-am hotărât să-mi fac singură Roșii deshidratate în ulei de măsline.

Și le-am deshidratat cu ajutorul minunatei Friteuze Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii!).

Foarte bine s-au deshidratat și cel mai mult îmi place că și-au păstrat culoarea!

Acum mă pot bucura în voie că am și eu, în sfârșit, deshidrator!

Este minunată o astfel de friteuză ce înglobează atât de multe funcții, o recomand cu toată încrederea!

Roșii deshidratate în ulei de măslineRoșii deshidratate în ulei de măsline

Vă las mai jos câteva rețete în care am folosit roșii deshidratate:

Salată orientală cu file de anșoa și roșii deshidratate

Hummus cu roșii deshidratate și lipii de casă

Salată de varză cu ton și roșii deshidratate

[ingredients title=”Rețeta Roșii deshidratate în ulei de măsline – Ingrediente”]

  • 2 kg roșii de grădină, nu foarte mari
  • 6 căței de usturoi
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • ulei de măsline
  • sare pentru murături
  • 50 gr capere conservate

[/ingredients]

[preparare title=”Rețeta Roșii deshidratate în ulei de măsline – Mod de preparare”]

Aducem pe masa de lucru toate ingredientele.

Spălăm roșiile, le ștergem cu prosoape de hârtie și le tăiem în două, sau în patru, în funcție de mărime.
Presărăm peste ele sare grunjoasă, pentru murături, cimbru, oregano și busuioc și le stropim cu foarte puțin ulei de măsline. Presărăm deasupra lor și rondele subțiri de usturoi.
Le așezăm pe cele trei grătare ale friteuzei. Introducem grătarele cu roșii în friteuză, pe rafturile aferente.
Pornim friteuza și selectăm funcția ”Uscare”, la valorile implicite( 70 grade/ 8 ore).
Dacă roșiile nu sunt uscate suficient, mai putem prelungi timpul.
Este bine să alegem roșii de același fel și de dimensiuni aproximativ egale, pentru a se usca uniform și în același timp.
După ce scoatem roșiile din aparat, le lăsăm să se odihnească bine, apoi le așezăm în borcane sterilizate.
Presărăm printre ele și câteva capere, mai adăugăm și câte o crenguță mică de cimbru și le acoperim cu ulei de măsline.
Închidem borcanele cu capacele din dotare și le așezăm într-un vas pe fundul căruia punem o lavetă, sau un ștergar de bucătărie. Umplem vasul cu apă până la filetul borcanelor și îl punem la fiert, la foc mai încet.
Lăsăm borcanele să fiarbă 15 minute, de când apa atinge punctul de fierbere. După stingerea focului, le lăsăm în apă până când se răcesc definitiv, apoi le putem trece în cămară.
Roșii deshidratate în ulei de măslineRoșii deshidratate în ulei de măsline

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: