Foarte consistentă și gustoasă o astfel de Salată orientală cu file de anșoa și roșii deshidratate, asezonată cu maioneză de muștar, perfectă pentru a fi servită într-o zi de post, cu dezlegare la pește.

Pe lângă ingredientele de bază, cartofi și file de anșoa, am adăugat și murături, capere, ceapă roșie macerată în oțet și roșii deshidratate, proaspăt preparate.

Mi-au lipsit măslinele, că tare aș fi pus câteva, dar a mers la fel de bine și fără ele.

Recomand și rețetele:

Salată de cartofi cu șprot afumat

Salată de cartofi cu ardei copți și maioneză

Salată de cartofi cu ton și brânză cremoasă

Rețeta Salată orientală cu file de anșoa și roșii deshidratate - Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 100 gr file de anșoa în ulei
  • 30 gr capere în saramură
  • 5-6 buc. gogoșari în oțet
  • 7-8 buc. roșii deshidratate
  • 250 gr castraveciori murați
  • 1 ceapă roșie
  • 2 linguri oțet
  • Pentru maioneza de muștar:
  • 1 lingură muștar clasic
  • 1 lingură muștar cu miere
  • 1 linguriță muștar cu hrean
  • 150 ml ulei
  • 1 linguriță apă minerală
  • sare, după gust

Rețeta Salată orientală cu file de anșoa și roșii deshidratate - Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru delicioasa salată orientală.

Mai întâi punem la macerat în oțet cu puțină sare, ceapa roșie curățată și tocată julien. O lăsăm așa până pregătim celelalte ingrediente.
Punem cartofii la fiert, în apă rece, cât să fie bine acoperiți. Îi fierbem până se pătrund bine la testul cu furculița. Îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Apoi îi tăiem pe jumătate, transversal și îi feliem.
Feliem și bucățile de gogoșari în fâșii de 2-3 mm.
Castraveciorii i-am lăsat întregi pentru că am avut unii micuți de tot, cât degetul mic de la mână.
La fel am lăsat întregi și bucățile de roșii deshidratate, pentru că sunt mai aspectuoase așa.
Scurgem bine fileul de anșoa.
Pentru maioneza de muștar, amestecăm cele trei tipuri de muștar și le mixăm picurând ulei ca la rețeta de maioneză clasică.
Picurăm pe parcurs și apă minerală, pentru cremozitate, dar și pentru a mai atenua din gustul accentuat de muștar.
Se poate folosi muștarul preferat. Mie îmi place combinația celor trei tipuri de muștar pe care le-am folosit eu.
Zeamă de lămâie nu am adăugat la maioneza de muștar, întrucât am folosit multe ingrediente acrișoare: murături, capere, ceapa în oțet.
Amestecăm maioneza de muștar cu restul ingredientelor, și asamblăm salata orientală în inele circulare, pentru a fi mai apetisantă.
Oprim din toate ingredientele câte 3-4 bucăți, pentru a o decora frumos.
O servim simplă, la prânz sau la cină, fără altceva, pentru că este foarte consistentă și sățioasă.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive