Din categoria rețetelor de torturi cu fructe, simple, fără coacere, răcoroase și foarte gustoase, o rețetă de Tort cu mure și zmeură, ce ne-a cucerit maxim.

Cu pișcoturi cu cacao, însiropate cu un sirop cu aromă de cafea, o cremă de zmeură, o cremă de mure și una de ciocolată albă, vanilată, nu putea ieși decât un deliciu absolut.

Zmeura a fost cea mai gustoasă și aromată, dar și murele au dat un gust aparte și o culoare plăcută tortului.

Tortul acesta merge preparat și cu dulceață de mure și dulceață de zmeură, în lipsa fructelor proaspete.

La creme am folosit lapte condensat, dar dacă nu îl aveți, sau dacă nu îl agreați, puteți folosi frișcă, așa cum am folosit eu la acest Tort cu cremă de afine.

Din aceeași categorie de rețete de torturi cu pișcoturi și fructe, fără coacere, vă mai recomand și rețetele:

Rețeta Tort cu pișcoturi de cacao și cremă cu fructe

Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas

Tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe

Ingrediente

  • Pentru o tavă de: 25/12,5/6 cm:
  • 27 pișcoturi cu cacao
  • Sirop din:
  • 300 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • 2 lingurițe cafea
  • Pentru crema de mure:
  • 500 gr mure proaspete
  • 250 gr lapte condensat
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 50 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • 5 gr gelatină
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de zmeură:
  • 500 gr zmeură proaspătă
  • 250 gr lapte condensat
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 50 ml apă
  • 5 gr gelatină
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 100 gr ciocolată albă
  • 75 ml frișcă cu aromă de vanilie( Dorna)
  • 25 gr unt
  • 1 praf de sare

Rețeta Tort cu mure și zmeură - Mod de preparare

Fierbem mai întâi o cafea din 300 ml apă, 2 lingurițe de cafea și 50 gr zahăr.

Pentru cremele de mure, respectiv de zmeură, mai întâi amestecăm fructele cu zahărul.
Nu uităm să dăm deoparte câteva fructe pentru decor și pentru a le adăuga întregi în creme!
Apoi, le trecem prin blender, separat și printr-o sită deasă, pentru a elimina semințele.
Diluăm amidonul cu apa rece și îl amestecăm cu piureurile de fructe, rezultate.
Fierbem compozițiile la foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă ca niște budinci. Adăugăm și câte un vârf de cuțit cu sare, pentru accentuarea gustului. Le lăsăm, apoi, să se răcească, acoperite cu folie alimentară pentru a nu se forma cruste.
După răcire, amestecăm cremele cu laptele condensat și cu gelatina hidratată în apă cât să fie acoperită și diluată la bain marie. Eu pun gelatina caldă, nu se întâmplă nimic dacă o amestec cu crema rece.
Adăugăm în creme și câteva fructe întregi, nu foarte multe. Dau bine când secționăm tortul.

Asamblăm tortul.

Tapetăm tava de chec cu folie alimentară și așezăm la bază câte un rând de pișcoturi trecute prin cafeaua răcită. Întindem peste ele crema de mure.
Așezăm al doilea rând de pișcoturi trecute prin cafea și întindem crema de zmeură. Apoi așezăm ultimul rând de pișcoturi trecute prin cafea și dăm tava la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Între timp, pregătim și crema de ciocolată albă.
Încălzim frișca până aproape de punctul de fierbere și topim în ea untul și ciocolata ruptă. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Amestecăm bine până se omogenizează compoziția, apoi o dăm la rece. După răcire o mixăm ca să devină cremoasă.
După ce cremele au devenit ferme, răsturnăm tortul pe un platou și îndepărtăm folia.
Îl cosmetizăm puțin trecând cu lama cuțitului pe laterale, pentru a uniformiza cremele( dacă este necesar!).
Decorăm tortul deasupra cu crema de ciocolată albă, cu fructele oprite și câteva frunzulițe de mentă. Îl mai dăm la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a-l secționa.
Sper să vă încânte acest tort cu fructe și pișcoturi și să-l încercați, în varianta care vă place!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive