Împletituri din aluat cu scorțișoară

de Maria Udrea
1868 vizualizări
Împletituri din aluat cu scorțișoară

Pentru că îmi place mult să modelez aluaturi, fie dulci, fie sărate, de data aceasta m-am oprit la o simplă, dar delicioasă rețetă de Împletituri din aluat cu scorțișoară.

Au ieșit tare, tare gustoase, pur și simplu s-au topit instant la degustare!

Aluatul este simplu, doar din făină cu lapte și ulei, cu puțină drojdie să fie aerat, iar uns cu unt, zahăr și scorțișoară, ca la Rețeta Estonian Kringel, a ieșit o nebunie de desert.

Și am copt delicioasele Împletituri din aluat cu scorțișoară la Friteuza Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii!), pe care v-o  recomand cu mare încredere.

Vedeți AICI mai multe rețete pregătite la această minunată friteuză!

Împletituri din aluat cu scorțișoară

Împletituri din aluat cu scorțișoară

Pentru că îmi place mult să modelez aluaturi, fie dulci, fie sărate, de data aceasta… Cornuri si aluaturi de casa Împletituri din aluat cu scorțișoară European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr făină
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 3 gr drojdie uscată
  • Pentru uns:
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 75 gr zahăr brut
  • 2 lingurițe scorțișoară, pudră

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid pregătim Rețeta Împletituri din aluat cu scorțișoară.

Pentru aluat, cernem făina într-un bol și o amestecăm cu un praf de sare, o lingură de zahăr și drojdia uscată.
Încălzim ușor laptele și uleiul și le turnăm, alternativ, în fir subțire, peste ingredientele din bol, amestecând energic.
Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl acoperim și îl lăsăm la odihnit 15 minute.
Între timp, lăsăm untul la temperatura camerei pentru a se înmuia.
Apoi îl amestecăm cu zahărul brut și scorțișoara. Dacă nu aveți zahăr brut, puteți pune zahăr tos, clasic.
După ce s-a odihnit aluatul, îl împărțim în trei părți pe care le întindem în foi subțiri.
Ungem fiecare parte cu compoziția de unt cu scorțișoară și zahăr. Le rulăm strâns și le împletim frumos.

Iată cum am procedat eu!

Primele două rulouri le-am tăiat în două, pe jumătate.
Două din jumătăți le-am tăiat transversal, pe jumătate, fără a străpunge unul din capete. Apoi le-am împletit în două, așa încât decupajele să se vadă frumos.
Pe celelalte două jumătăți le-am decupat cu foarfeca din loc în loc, fără a străpunge și baza. Apoi am răsucit decupajele, spre stânga și spre dreapta( a se urmări și pozele!).
Pe al treilea rulou l-am tăiat pe jumătate, transversal și l-am împletit realizând un colac, sau covrig. L-am presat bine la capete să se suprapună și să se lipească.
Așezăm împletiturile din aluat cu scorțișoară în tava friteuzei, pe hârtie de copt.
Pornim friteuza pe programul ”Aluaturi”, pentru 30 de minute, la 175 de grade( setare implicită).
Sunt suficiente 15 minute pentru o coacere, întrucât aluatul este aerat și se rumenește foarte repede.
Am copt împletiturile în două runde a câte 15 minute fiecare, de aceea am lăsat cele 30 de minute setate. După prima coacere, friteuza se trece pe pauză, pentru a se scoate tava cu primele copturi.
După cum v-am spus, împletiturile sunt tare gustoase, iar friteuza de mare folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: