Pentru că îmi place mult să modelez aluaturi, fie dulci, fie sărate, de data aceasta m-am oprit la o simplă, dar delicioasă rețetă de Împletituri din aluat cu scorțișoară.

Au ieșit tare, tare gustoase, pur și simplu s-au topit instant la degustare!

Aluatul este simplu, doar din făină cu lapte și ulei, cu puțină drojdie să fie aerat, iar uns cu unt, zahăr și scorțișoară, ca la Rețeta Estonian Kringel, a ieșit o nebunie de desert.

Și am copt delicioasele Împletituri din aluat cu scorțișoară la Friteuza Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii!), pe care v-o  recomand cu mare încredere.

Vedeți AICI mai multe rețete pregătite la această minunată friteuză!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr făină
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 3 gr drojdie uscată
  • Pentru uns:
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 75 gr zahăr brut
  • 2 lingurițe scorțișoară, pudră

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid pregătim Rețeta Împletituri din aluat cu scorțișoară.

Pentru aluat, cernem făina într-un bol și o amestecăm cu un praf de sare, o lingură de zahăr și drojdia uscată.
Încălzim ușor laptele și uleiul și le turnăm, alternativ, în fir subțire, peste ingredientele din bol, amestecând energic.
Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl acoperim și îl lăsăm la odihnit 15 minute.
Între timp, lăsăm untul la temperatura camerei pentru a se înmuia.
Apoi îl amestecăm cu zahărul brut și scorțișoara. Dacă nu aveți zahăr brut, puteți pune zahăr tos, clasic.
După ce s-a odihnit aluatul, îl împărțim în trei părți pe care le întindem în foi subțiri.
Ungem fiecare parte cu compoziția de unt cu scorțișoară și zahăr. Le rulăm strâns și le împletim frumos.

Iată cum am procedat eu!

Primele două rulouri le-am tăiat în două, pe jumătate.
Două din jumătăți le-am tăiat transversal, pe jumătate, fără a străpunge unul din capete. Apoi le-am împletit în două, așa încât decupajele să se vadă frumos.
Pe celelalte două jumătăți le-am decupat cu foarfeca din loc în loc, fără a străpunge și baza. Apoi am răsucit decupajele, spre stânga și spre dreapta( a se urmări și pozele!).
Pe al treilea rulou l-am tăiat pe jumătate, transversal și l-am împletit realizând un colac, sau covrig. L-am presat bine la capete să se suprapună și să se lipească.
Așezăm împletiturile din aluat cu scorțișoară în tava friteuzei, pe hârtie de copt.
Pornim friteuza pe programul ”Aluaturi”, pentru 30 de minute, la 175 de grade( setare implicită).
Sunt suficiente 15 minute pentru o coacere, întrucât aluatul este aerat și se rumenește foarte repede.
Am copt împletiturile în două runde a câte 15 minute fiecare, de aceea am lăsat cele 30 de minute setate. După prima coacere, friteuza se trece pe pauză, pentru a se scoate tava cu primele copturi.
După cum v-am spus, împletiturile sunt tare gustoase, iar friteuza de mare folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive