Negresă cu mere și bezea, fără zahăr

de Maria Udrea
1451 vizualizări
Negresă cu mere și bezea, fără zahăr

Nu am putut să nu accept o minunată provocare de a testa indulcitorii naturali de la Organic Linnea, așa că am preparat această delicioasă rețetă de Negresă cu mere și bezea, fără zahăr.

Am înlocuit zahărul cu două tipuri din îndulcitorii naturali Edulcorem – nostalgie fără zahăr și vă spun sincer că mi-a plăcut în mod deosebit gustul negresei.

Gustul este ușor influențat de acești îndulcitori, dar în mod pozitiv, părerea mea.

Nu știu dacă pot detalia prin cuvinte gustul, dar este ceva fresh, ceva racoritor, ceva care m-a cucerit.

Și cafeaua o servesc de ceva timp îndulcită cu sticksuri de edulcorem stevia, sau edulcorem stevia – comprimate, chiar dacă la început nu m-a atras și asta pentru că eu o serveam cu miere.

Acum este mai puțin calorică și perfectă pentru orice dietă.

Câteva detalii despre acești minunați îndulcitori naturali:

  • Edulcorem Stevia pulbere 1:1 îndulcește natural și non-caloric prăjituri sau băuturi (calde sau reci). Stabil la coacere, fierbere sau congelare. Nu fermentează. Putere de îndulcire egală cu cea a zahărului. Zero calorii și indice glicemic. Recomandat în diete și pentru persoanele diabetice.
  • Edulcorem Eritritol este un îndulcitor natural pe bază de eritritol, poliol natural, fără calorii şi indice glicemic. Puterea de îndulcire este de 70% din cea a zahărului, (7-8 g eritritol este echivalent cu o linguriţă de zahăr). În mod natural se găseşte în anumite fructe şi legume. Produsul se absoarbe repede, cu şanse reduse de a produce balonare sau efecte laxative. Poate fi folosit ca înlocuitor al zahărului la prepararea dulciurilor, la îndulcirea băuturilor calde (ceai, cafea) sau reci (limonade, citronade etc). De asemenea, este un potențiator de aromă pentru alimentele dulci-acrișoare.
Negresă cu mere și bezea, fără zahărNegresă cu mere și bezea, fără zahărNegresă cu mere și bezea, fără zahăr

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru blatul de negresă( 20/20 cm):
  • 3 gălbenușuri de ouă medii
  • 3 linguri mai cu vârf edulcorem stevia pulbere 1:1
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri iaurt cremos
  • 3 linguri mai cu vârf făină
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Pentru compoziția de mere:
  • 500 gr mere rase
  • 1 lingură edulcorem stevia pulbere 1:1
  • 1 lingură de griș
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru bezea:
  • 3 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri mai cu vârf edulcorem eritrol

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim blatul pentru rețeta de negresă cu mere și bezea, fără zahăr.

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare și îndulcitorul până devin spumoase. Încorporăm, pe rând: uleiul, iaurtul în care dizolvăm praful de copt și făina cernută împreună cu cacaua.
De menționat că am folosit ca unitate de măsură lingura clasică( 25 gr zahăr, 20 gr făină, cântărite mai cu vârf).
Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem compoziția pentru negresă în ea.
Dăm negresa la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp, pregătim compoziția de mere.
Curățăm merele, le dăm pe răzătoare și le punem într-un vas, la foc încet. Amestecăm din când în când în ele, iar când își schimbă culoarea și se formează sirop, adăugăm scorțișoara și îndulcitorul natural, precum și grișul. Mai lăsăm merele 2-3 minute pe foc, apoi le dăm deoparte.

Cu 5 minute înainte de a expira timpul de coacere al blatului de negresă pregătim bezeaua.

Mixăm albușurile presărate cu sare, până devin spumoase.
Adăugăm, lingură cu lingură îndulcitorul și le mixăm până rezultă o bezea fermă. Chiar rezultă o bezea fermă ca și atunci când folosim zahăr.
Pot să vă spun că la faza asta am avut emoții, însă rezultatul final a fost neașteptat de mulțumitor.
După cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor și întindem compoziția de mere, caldă, peste blatul de negresă.
Imediat întindem și bezeaua, deasupra merelor. Trecem cu furculița peste ea realizând zig-zaguri și dăm din nou tava la cuptor pentru 8-10 minute.
O lăsăm până când bezeaua devine aurie la suprafață.
Apoi, lăsăm delicioasa Negresă cu mere și bezea, fără zahăr să se răcească, o porționăm și o servim alături de cei dragi.
Un desert absolut delicios și sănătos, cu un blat umed, însiropat de la mere, compoziția de mere ușor acrișoară, răcoroasă, iar bezeaua chiar perfectă!
Negresă cu mere și bezea, fără zahărNegresă cu mere și bezea, fără zahărNegresă cu mere și bezea, fără zahăr

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: