Atât de gustoasă este această Ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat, că odată preparată, se cere rapid repetată.

Dar și mai gustoasă a ieșit preparată la Slow Cooker 6L DuraCeramic Saute Crock Pot, pentru că s-a gătit lent și s-au păstrat toate gusturile ingredientelor, fără a se diminua din aroma lor.

Este minunat un așa aparat de gătit la casa omului, pentru că efectiv preia din atribuțiile acestuia în bucătărie.

Este simplu de folosit și gătește mâncărurile lent, păstrând savoarea ingredientelor și fără a fi necesar să se intervină asupra acestora.

Se adaugă ingredientele în vas, se acoperă și se pornește pentru intervalul de timp necesar și gata. Ne putem vedea în continuare de alte activități administrative. Putem pleca la piață, sau la serviciu, iar când ne întoarcem, mâncarea ne așteaptă caldă, tocmai bună de savurat.

Da, mâncarea o găsim caldă pentru că Slow Cookerul Crock-Pot trece automat pe funcția de păstrare la cald, după expirarea timpului setat.

Cum să nu-ți dorești un așa aparat!

Și cum în luna octombrie sărbătorim Crocktober, adică bucuria de a mânca sănătos și delicios, preparând mâncărurile la minunatele aparate slow cooker Crock Pot, vi le recomand cu toată încrederea.

Găsiți o gamă variată de aparate Crock-Pot, de la slow-cookere digitale, sau manuale, dar și acest Slow Cooker 6L DuraCeramic Saute Crock Pot, accesând site-ul crockpot-romania.ro.

Găsiți pe blog o colecție de Rețete la aparatele Crock Pot!

Mai găsiți pe blog și Rețeta Ciorbă ardelenească de varză murată cu afumătură.

Ingrediente

  • Pentru 6 porții:
  • 1/2 varză albă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 kg ciolan cu os, afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 150 gr suc de roșii
  • 2 l apă
  • sare și piper
  • 1 crenguță de cimbru uscat
  • mărar verde și pătrunjel verde
  • Pentru servit:
  • smântână
  • oțet sau zeamă de lămâie
  • ardei iute

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm rețeta Ciorbă ardelenească de varză cu ciolan, la slow cooker Crock Pot 6 l Duraceramic!

Mai întâi spălăm foarte bine ciolanul afumat, în apă fierbinte. Apoi îl crestăm în mai multe locuri, fără a-l dezosa.
Curățăm legumele și le tocăm. Un morcov l-am tocat cuburi, iar unul l-am dat pe răzătoare pentru a colora frumos ciorba.
Luăm vasul ceramic din aparat și îl transferăm pe aragaz. Foarte mult îmi place că putem folosi vasul și pe aragaz și în cuptor, nu doar în Slow Cooker.
Punem 2 linguri de ulei în el și călim ceapa, împreună cu usturoiul, doar până își schimbă ușor culoarea. Adăugăm morcovii și păstârnacul și continuăm călirea lor pentru 2-3 minute. Apoi adăugăm sucul de roșii, mai amestecăm puțin cu o spatulă de silicon, sau de lemn și stingem focul. Punem vasul la locul lui, în aparatul Slow Cooker Crock-Pot.
Tocăm varza și o adăugăm în vas. Adăugăm și ciolanul afumat și completăm cu apă cât să fie vasul umplut pentru 3/4 din capacitatea lui.
Adăugăm și crenguța de cimbru, puțină sare și piper și acoperim vasul cu capacul din dotare.
Conectăm slow cookerul la sursa de curent și comutăm butonul pentru temperatură pe poziția 2, iar butonul pentru timp la 4 ore și 30 de minute. Timpul se poate seta din 30 în 30 de minute.

Foarte simplu de setat, având doar două butoane!

Cu 5-6 minute înainte de expirarea timpului, dacă suntem pe lângă Slow cooker, ridicăm capacul și adăugăm mărarul tocat. Dacă nu suntem lângă aparat, îl putem adăuga și mai târziu, odată cu pătrunjelul care se adaugă de regulă la final. Important este să mai păstrăm capacul peste vas după ce adăugăm mărarul, ca acesta să-și poată lăsa savoarea în delicioasa Ciorbă ardelenească de varză cu ciolan.
Servim ciorba fierbinte, acrită după gust, cu oțet sau zeamă de lămâie.
Este foarte gustoasă cu o lingură de smântână și ardei iute!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive