Mere la borcan conservate fără zahăr

de Maria Udrea
514 vizualizări
Mere la borcan conservate fără zahăr

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și, mai ales, pentru că avem la țară o livadă generoasă de meri, mi-am permis să-mi asigur pentru iarnă, Mere la borcan conservate fără zahăr.

Da, fără zahăr, pentru că merele sunt destul de dulci.

Anterior am mai prezentat și Rețeta Mere la borcan pentru plăcintă și alte deserturi, unde am folosit și zahăr. Ideea de a folosi zahăr nu este doar pentru că merele nu sunt suficient de dulci, ci și pentru siguranța conservării pe termen îndelungat.

Însă, dacă borcanele sunt bine sterilizate, iar capacele se potrivesc perfect pentru a le închide ermetic, merele se pot conserva la fel de bine și fără zahăr.

Iarna, doar desfacem borcanul cu mere, adăugăm scorțișoară și zahăr, dacă necesită și le putem folosi la plăcinte, tarte, sau diverse prăjituri.

Mere la borcan conservate fără zahărMere la borcan conservate fără zahăr

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • mere cât mai dulci și mai coapte
  • borcane sterilizate
  • apă pentru fiert borcanele

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cât de simplu pregătim Rețeta Mere la borcan conservate fără zahăr!

Mai întâi spălăm foarte bine borcanele și capacele. Apoi le scurgem de apă, le așezăm în tavă și le sterilizăm în cuptorul aprins, la foc mediu, pentru maxim 15 minute. Așezăm în tavă și capacele.
Lăsăm borcanele și capacele să se răcească înainte de a le umple cu mere răzuite.
Merele bine spălate, le curățăm de cotoare și de coajă( opțional), apoi le dăm pe răzătoarea mare.
Dacă avem robot cu răzătoare, cu atât mai bine, ne simplificăm munca.
Umplem borcanele cu merele răzuite, având grijă să le îndesăm bine.
Înfiletăm capacele și fierbem borcanele cu mere într-un vas cu apă, în care așezăm un ștergar de bucătărie la bază.
Este bine să avem borcane de aceleași dimensiuni.
Punem apă în vas până aproape de filetele borcanelor.
Fierbem borcanele cu mere, la foc mic, pentru aproximativ o oră de când apa atinge punctul de fierbere.
După stingerea focului, lăsăm borcanele în apa fierbinte până se vor răci complet.
Le scoatem din apă, le ștergem, le etichetăm și le trecem în cămară.
Și ce bine ne vor prinde la iarnă!
Mere la borcan conservate fără zahăr

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: