Smochine cu gorgonzola în prosciutto crudo

de Maria Udrea
514 vizualizări
Smochine cu gorgonzola în prosciutto crudo

Abia așteptam să testez rețeta Smochine cu gorgonzola în prosciutto crudo, că tare de mult era în lista de așteptare!

Cum am găsit smochine mari și cărnoase, nu am mai stat pe gânduri și am preparat cu ele această delicioasă gustare, pe care am văzut-o prima dată la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Și pentru că am în dotare o minunată Friteuză Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii!), le-am pregătit la ea, într-un timp scurt.

Foarte utilă această friteuză cu aer cald, o recomand cu toată încrederea!

Găsiți pe blog o colecție de Rețete preparate la friteuza cu aer cald!

Tare bune au ieșit aceste smochine umplute, s-au cerut rapid repetate!

Gustul fructat al smochinelor s-a combinat foarte bine  cu gustul dens, înțepător al brânzei gorgonzola, cu gustul dulce-picant al dulceței de ardei și cu gustul sărat al șunculiței!

O explozie de gusturi într-un singur preparat!

Smochine cu gorgonzola în prosciutto crudo

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 6 smochine mari, nu foarte coapte
  • 12 felii de prosciutto crudo
  • 100 gr brânză gorgonzola
  • 6 lingurițe dulceață de ardei iuți

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cât de simplu și rapid se prepară rețeta Smochine cu gorgonzola în prosciutto crudo!

Se spală bine smochinele și se sterg cu prosoape absorbante.
Apoi, se crestează în patru, de la cotor în jos, dar fără a străpunge și baza.
Brânza gorgonzola se taie în cuburi, așa încât acestea să se poată așeza în interiorul smochinelor crestate.
Smochinele umplute cu brânza gorgonzola se înfășoară în felii subțiri de prosciutto și se așază în hârtiuțe de brioșe, pe unul din grătarele friteuzei cu aer cald.
Se glazurează cu câte o linguriță din dulceața de ardei iuți.
Se introduce grătarul în interiorul friteuzei, pe poziția de la mijloc și se conectează friteuza la sursa de curent.
Setăm funcția manuală pentru 10 minute, la 180 de grade și așteptăm cuminți expirarea timpului.
Sunt delicioase și se pot include cu succes în meniul de aperitive al unor mese festive.
Să vă fie de folos!
Smochine cu gorgonzola în prosciutto crudoSmochine cu gorgonzola în prosciutto crudo

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: