Ne plac brânzeturile, ne place prazul, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de Tartă aperitiv cu brânză și praz, la care am adăugat și câteva ouă de prepeliță și roșii cherry.

Foarte bună a fost această combinație de ingrediente, într-un aluat crocant și sfărâmicios!

Vedeți și:

Rețeta Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Rețeta Tartă cu carne tocată, mozzarella și legume

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri apă rece
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 150 gr unt rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 400 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 800 gr brânză proaspătă de vaci
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 1 legătură de mărar
  • câteva frunze de busuioc
  • 2 albușuri
  • 1 lingură de smântână
  • roșii cherry
  • ouă de prepeliță
  • 1 fir de praz
  • 1 cubuleț de unt
  • 1 linguriță ulei
  • puțin oregano uscat

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru rețeta de Tartă aperitiv cu brânză și praz.

Cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea.
Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu.
Amestecăm rapid toate aceste ingrediente, încorporând și făina. Frământăm un aluat ferm, adăugând, spre final și apa rece, îl acoperim și îl dăm la rece pentru 20 de minute.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Tăiem prazul rondele pe care le călim ușor în puțin unt topit în ulei. Punem și ulei, deoarece untul se va arde, pus simplu.
Întoarcem rondelele de praz de pe o parte pe cealaltă, să se rumenească uniform, apoi le scoatem în alt vas.
Amestecăm cele două tipuri de brânză cu mărarul tocat și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate.
Adăugăm cele două albușuri, o lingură de smântână și omogenizăm compoziția.

Pornim cuptorul la 180 de grade pentru a coace delicioasa Tartă aperitiv cu brânză și praz.

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem uniform în forma de tartă, atât la bază cât și pe laterale.
Forma mea de tartă are diametrul de 30 cm.
Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc și întindem compoziția de brânză, uniform.
Așezăm pe margini rondelele de praz, înfigându-le ușor în compoziția de brânză.
Apoi, tot în formă de horă, înfigem în compoziția de brânză și roșiile cherry.
La centru, vom face mici adâncituri și vom sparge acolo ouăle de prepeliță.
Presărăm puțin oregano pe deasupra și coacem tarta aperitiv pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Urmărim ca ouăle să nu se coacă foarte mult, ci să rămână gălbenușul moale.
O lăsăm să se tempereze, o decorăm cu frunze proaspete de busuioc și o porționăm.
O putem servi alături de o cană cu lapte, sau cu iaurt.
Este delicioasă și de mare efect!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive