Cornulețe cu vanilie și alune de pădure

de Maria Udrea
1345 vizualizări
Cornulețe cu vanilie și alune de pădure

Atât de fragede, aromate și gustoase au ieșit aceste Cornulețe cu vanilie și alune de pădure, că au devenit rapid favoritele noastre.

Fac parte din categoria rețetelor de Fursecuri pentru masa de Crăciun.

Prima dată am gustat astfel de cornulețe la întâlnirile bucătărașilor, doar că erau cu nucă și vanilie. Eu le-am preparat cu alune, pentru că am găsit la Lidl alune măcinate, iar rețeta am adaptat-o după rețeta clasică de fursecuri.

Au ieșit grozave, foarte sfărâmicioase, pur și simplu se topesc în gură. Și mai îmi plac mult pentru că sunt sățioase datorită alunelor, nu poți mânca foarte multe că te saturi din câteva.

Cornulețe cu vanilie și alune de pădure

Cornulețe cu vanilie și alune de pădure

Atât de fragede, aromate și gustoase au ieșit aceste Cornulețe cu vanilie și alune de… Fursecuri Cornulețe cu vanilie și alune de pădure European Printează
Porții: 80 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Tot din categoria rețetelor de fursecuri pentru masa de Crăciun, vă mai recomand și:

RețetaTurtă dulce cu glazură Royal Incing

Rețeta Fursecuri cu ciocolată și aromă de mentă

Rețeta Nuci cu ciocolată în aluat și cremă de nuci

Ingrediente

  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 ou
  • 100 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 200 gr alune măcinate fin
  • 200 gr făină
  • zahăr pudră, cu aromă de vanilie, pentru pudrat

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Rețeta de Cornulețe cu vanilie și alune de pădure.

Punem în bolul mixerului untul moale împreună cu zahărul și le mixăm până la omogenizare.
Adăugăm oul și mixăm în continuare, apoi adăugăm alunele măcinate și la final, făina amestecată cu sarea.
Omogenizăm bine aluatul, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră.
Va ieși un aluat nisipos, dar ușor de lucrat cu el.
Cât stă la frigider, aluatul pentru cornulețe vanilate cu alune se va întări și va fi ușor de modelat.
După ce s-a întărit suficient, scoatem aluatul de la frigider și îl lăsăm 7-8 minute la temperatura camerei.
Pornim cuptorul la 200 de grade.
Cât timp modelăm noi prima tavă de cornulețe, cuptorul se va încălzi.
Modelăm aluatul de cornulețe mai întâi în rulouri lungi și nu foarte groase. Apoi rupem din rulouri bucăți de aproximativ 3-4 cm, pe care le modelăm sub formă de potcoave și le așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Le coacem la 200 de grade pentru 12-15 minute, apoi le trecem fierbinți prin zahărul pudră cu aromă de vanilie. Avem mare grijă când le trecem prin zahăr, pentru că se rup ușor.
Mie mi-au ieșit 80 de cornulețe pe care le-am așezat în două tăvi.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de cornulețe vanilate sub formă de potcoave!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: