Fursecuri Linzer cu nuci și gem acrișor

de Maria Udrea
438 vizualizări
Fursecuri Linzer cu nuci și gem

Printre atâtea rețete de fursecuri preparate de Crăciun, trebuia să fac loc și acestei rețete de Fursecuri Linzer cu nuci și gem acrișor.

Foarte fragede și gustoase, dar și aspectuoase, iar gemul poate fi înlocuit cu diverse creme, sau jeleuri.

Eu am folosit gem de zmeură și gem de caise acrișor și tare mult ne-au plăcut.

Fursecuri Linzer cu nuci și gemFursecuri Linzer cu nuci și gem

Tot din categoria rețetelor de fursecuri pentru Crăciun, mai găsiți pe blog și:

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 gălbenușuri de ouă medii
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 gr zahăr pudră
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 100 gr nuci măcinate fin
  • 250 gr făină
  • 30 ml esență de vanilie
  • Pentru umplut:
  • gem de zmeură
  • gem de caise
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cât de simplu și rapid pregătim Rețeta Fursecuri Linzer cu nuci și gem!

Punem untul moale în bolul mixerului împreună cu zahărul și un praf de sare și le mixăm până când rezultă o compoziție cremoasă.
Adăugăm gălbenușurile și esența și omogenizăm compoziția.
Apoi adăugăm nucile măcinate fin și făina.
Omogenizăm din nou aluatul, îl acoperim cu folie și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră.
Aluatul va fi unul foarte sfărâmicios, dar se va lucra ușor.
După ce a stat aluatul de fursecuri la frigider, îl întindem pe masa de lucru în foi de 3-4 mm grosime.
Decupăm foile de aluat în rondele, iar la jumătate din rondele decupăm mijlocul cu decupatoare mai mici și de forme diverse.
Transferăm fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem la 180 de grade, pentru maxim 15 minute, în cuptorul preîncălzit.
Le lăsăm să se răcească, apoi ungem fursecurile întregi pe toată suprafața cu gem. Deasupra așezăm fursecurile cu decupaje și le presăm ușor peste gem, să nu se rupă.
Le pudrăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și le păstrăm în cutii metalice, sau de carton.
Se pot păstra la rece cam 2 săptămâni.
Fursecuri Linzer cu nuci și gem

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: