De când am descoperit această delicioasă Mâncare de ardei copți cu brânză de burduf, o prepar foarte des, pentru că a devenit favorita familiei.

Este o mâncare dulce-acrișoară, iar brânza de burduf adăugată la final de preparare îi dă un gust deosebit.

Dar pentru asta trebuie să optăm pentru o brânză bună, de calitate, așa cum este cea De la La Ferma cu Omenie, pe care am testat-o și eu de curând.

De altfel, am testat, tot de la ei, mai multe sortimente de brânză și cașcaval și toate mi-au plăcut.

De La Ferma este o afacere de familie, aflată la a doua generație. Au pornit la drum în urmă cu 22 de ani cu o mână de oameni iscusiți și plini de ambiție. Au construit o fermă modernă care administrează peste 800 hectare de teren arabil cultivate majoritatea cu cereale și o pășune de 200 hectare. Fabrica companiei este una din cele mai importante investiții în lactate din județul Alba și zonele învecinate.
Accentul a fost pus pe produse tradiționale și pe tot ce inseamnă protejarea lor în rețeta originală și toate acestea pentru a oferi consumatorilor produse de o calitate superioară. Brânzeturile De la Ferma se vând în Kaufland, Carrefour, Auchan și Billa National.

Ingrediente

  • 1 kg ardei copți
  • 1 ceapă
  • 1/2 lingură ulei
  • aprox. 25 gr unt
  • 400 gr roșii tocate, conservate
  • 200 ml smântână de gătit
  • 150 gr brânză de burduf De la Ferma cu Omenie
  • sare și piper
  • puțin busuioc uscat
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid se prepară Rețeta Mâncare de ardei copți cu brânză de burduf!

Se toacă ceapa julien, usturoiul rondele și se călesc în unt cu puțin ulei. Punem și puțin ulei pentru a nu se arde untul.
Când ceapa își schimbă culoarea, adăugăm ardeii copți, tăiați tot în fâșii. Eu am avut ardei copți la congelator, am grijă toamna să-mi fac provizii de ardei copți la congelator pentru că sunt tare buni în diverse preparate.
Lăsăm ardeii să se împrietenească cu ceapa 5-6 minute, apoi adăugăm roșiile din conservă. Vara, această mâncare este bună cu roșii proaspete, din grădină.
Adăugăm și puțin bucuioc uscat, sau frunze proaspete de busuioc, dacă avem, pentru că busuiocul face echipă bună cu sosurile de roșii și ardei.
După ce am adăugat roșiile, lăsăm mâncarea 7-8 minute să fiarbă, apoi adăugăm și smântâna. Amestecăm intens în timp ce o adăugăm, să se omogenizeze bine sosul. Din acest moment nu mai lăsăm mâncarea pe foc mai mult de 5 minute, timp în care îi potrivim gustul cu puțin piper. Sare nu mai adăugăm, pentru că după stingerea focului, adăugăm brânza de burduf ruptă în bucăți mici. Lăsăm brânza de burduf să se topească, fără să amestecâm mâncarea. Este demențial gustul când luăm cu lingura din locul în care s-a topit brânza.
Servim delicioasa Mâncare de ardei copți cu brânză de burduf, presărată cu verdeață.
Este foarte bună cu pâine de casă, dar vă asigur că merge tare bine și cu mămăliguță.
Mulțumesc celor De la Ferma cu Omenie, pentru brânzeturile gustoase și calitative, care înnobilează gustul preparatelor!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive