Dragii mei, mi-am început luna decembrie cu un strop de nostalgie, preparând o bine-cunoscută rețetă de prăjitură din copilărie: Prăjitura Semiluna.

Și asta pentru că echipa Edulcorem Stevia m-a provocat să pregătesc un desert delicios, îndulcit natural, cu Edulcorem Stevia.

Edulcorem STEVIA este un îndulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol.

Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic și, cel mai important, nu are gustul amărui, specific altor îndulcitori.

Edulcorem Stevia vine pe piață în două variante:

1:1 – putere de îndulcire similară zahărului;

1:2 – putere dublă de îndulcire față de zahăr.

Cele două variante  Edulcorem Stevia pot fi folosite în băuturi, prăjituri, creme și alte preparate culinare. Cu un excelent raport calitate-preț, Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a răspunde așteptărilor celor care au restricții alimentare, dar își doresc dulciuri sănătoase, la preț accesibil!

Și pentru că 14 noiembrie a fost desemnată Ziua INTERNAȚIONALĂ a Diabetului, prietenii de la Edulcorem Stevia au dat startul campaniei de conștientizare a faptului că persoanele care suferă de diabet pot renunța la zahăr, dar nu și la gustul dulce.

Găsiți detalii despre produse și accesând acest link: https://www.nosugarshop.ro/.

Din aceeași categorie de Rețete fără zahăr, mai găsiți pe blog și:

Rețeta Plăcinte trandafir cu dovleac plăcintar

Rețeta Negresă cu mere și bezea, fără zahăr

Ingrediente

  • Pentru o tavă de 23/36 cm:
  • 6 ouă, medii
  • 150 gr Edulcorem stevia 1:1
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr făină
  • un praf de sare
  • 1 păstaie de vanilie
  • 5 gr praf de copt
  • 150 gr nucă măcinată
  • 30 gr edulcorem stevia 1:2, pentru pudrat

Mod de preparare

Iată cum procedăm pentru a prepara Rețeta Prăjitura Semiluna!

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Spargem ouăle într-un bol, fără a separa gălbenușurile de albușuri. Presărăm puțină sare peste ele și adăugăm 150 gr  îndulcitor natural -edulcorem stevia 1:1.
Introducem mixerul și mixăm ouăle împreună cu îndulcitorul până devin spumoase.
Adăugăm uleiul și conținutul păstăii de vanilie și mixăm până se omogenizează compoziția. Apoi renunțăm la mixer și introducem o spatulă.
Cernem, treptat, făina împreună cu praful de copt deasupra compoziției și amestecăm ușor cu spatula, pentru a obține un aluat aerat.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem compoziția pentru Prăjitura Semiluna în ea.
Măcinăm nuca și o presărăm deasupra compoziției.
Coacem prăjitura pentru 35 de minute la 180 de grade, dar pentru siguranță, facem și testul cu scobitoarea.
Lăsăm prăjitura să se răcească complet în tavă, apoi presărăm peste ea îndulcitor edulcorem stevia 1:2.
Cu o formă cilindrică, un inel metalic, sau un pahar, decupăm prăjitura în forme de semilună.
O servim cu drag, cu nostalgie și dor de copilărie, alături de familie și prieteni.
Mulțumesc, prietenilor de la Edulcorem Stevia, pentru îndulcitorii naturali, perfecți pentru a ne ocroti sănătatea!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive