Vafe aperitiv cu carne tocată și legume

de Maria Udrea
1120 vizualizări
Vafe aperitiv cu carne tocată și legume

Pentru mic dejunuri de weekend, pentru gustările dintre mese, sau pentru pachetele de la serviciu, sunt perfecte aceste Vafe aperitiv cu carne tocată și legume.

Se prepară destul de simplu, iar rețeta se poate adapta în funcție de ce avem prin frigider.

De exemplu, eu am preparat-o și cu puțină friptură și cârnați, rămase de la masa de Crăciun. În loc de carne tocată, am tăiat cârnații și friptura în cuburi mici și le-am adăugat în aluat. Așa am reciclat și preparatele rămase neconsumate, după principiul ”nimic nu se aruncă” 🙂

Mai vedeți și:

Rețeta Vafe aperitiv cu legume mexicane

Rețeta Biscuiți aperitiv cu jumări, la aparatul de vafe

Din categoria vafelor dulci, vedeți și:

Rețeta Vafe cu mere și cremă de vanilie

Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 3 linguri iaurt cremos
  • 300 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr carne tocată
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml vin roșu
  • 250 gr ciuperci din conservă
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 linguri dulceață de ardei iuți
  • 2 linguri ketchup de casă
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc verde
  • puțin ulei pentru uns forma de vafe

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Rețeta Vafe aperitiv cu carne tocată și legume.

Mai întâi pregătim compoziția de carne tocată cu legume.
Punem 2 linguri de ulei la încins și călim în el ceapa tocată și usturoiul, de asemeni, tocat. Călim ceapa și usturoiul doar până își schimbă culoarea, apoi adăugăm morcovul tocat, iar peste 2 minute, adăugăm ciupercile scurse și tocate.
Amestecăm bine ingredientele și adăugăm carnea tocată, asezonată cu sare, piper, cimbru și boia de ardei afumată.
Lăsăm carnea pe foc până își schimbă culoarea, amestecând-o bine cu restul ingredientelor, apoi adăugăm ketchupul, dulceața de ardei iuți și vinul.
Reducem intensitatea focului și lăsăm ingredientele să fiarbă încet, amestecându-le din când în când. Când alcoolul este evaporat complet, stingem focul și dăm amestecul de carne cu legume la rece.
După răcire, adăugăm verdeața tocată.
Pregătim aluatul pentru minunatele vafe aperitiv.
Mixăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm iaurtul, omogenizăm, apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt.
Încorporăm în acest aluat, amestecul de carne tocată cu legume și omogenizăm bine compoziția.
Conectăm aparatul de vafe la sursa de curent și așteptăm să se aprindă ledul care ne avertizează că aparatul s-a încălzit.
Ungem interiorul formelor de vafe cu puțin ulei, folosind o pensulă.
Punem câte un polonic din compoziția de vafe aperitiv în cele două compartimente ale aparatului de vafe, închidem capacul și așteptăm aprinderea ledului care ne avertizează că vafele s-au copt.
Ridicăm capacul și transferăm vafele coapte pe un platou. Dacă ni se par nerumenite, mai prelungim timpul puțin. Procedăm la fel și cu următoarele vafe, până terminăm compoziția.
Au ieșit 12 vafe rumene și frumoase pe care le-am servit cu ketchup și brânzeturi.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: