Vafe cu mere și cremă de vanilie

de Maria Udrea
1497 vizualizări
Vafe cu mere și cremă de vanilie

Pentru desertul de weekend, am pregătit o rețetă de Vafe cu mere și cremă de vanilie, care a avut mare succes în rândul iubitorilor mei de dulce.

Și nu este orice dulce, este un dulce fără zahăr, îndulcit natural, cu Edulcorem Stevia.

Edulcorem STEVIA este un îndulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol.

Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic și, cel mai important, nu are gustul amărui, specific altor îndulcitori.

Despre edulcorem stevia am mai povestit și la Rețeta de prăjitură Semiluna, dar și la Rețeta Negresă cu mere și bezea.

Găsiți detalii despre produse și accesând acest link: https://www.nosugarshop.ro/.

Cât despre vafele cu mere și bezea, au ieșit neașteptat de bune, având în vedere că am experimentat un aluat din mere rase și bezea de albușuri.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 750 gr mere rase
  • 3 albușuri de ouă medii
  • 3 linguri  îndulcitor Edulcorem Stevia 1:1
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 150 gr făină
  • 150 gr griș
  • 100 gr nuci măcinate fin
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 5 gr praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri îndulcitor Edulcorem Stevia
  • 600 ml lapte
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 50 gr făină
  • 50 gr amidon de porumb
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • Pentru glazură:
  • 50 gr ciocolată cu lapte
  • 50 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Mai întâi pregătim aluatul pentru rețeta de vafe cu mere și cremă de vanilie.

Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, lingură cu lingură, îndulcitorul natural, mixând continuu.
Vom obține o bezea fermă ca atunci când folosim zahăr. Încorporăm această bezea în compoziția de mere rase( vedeți aici o Rețetă de mere rase la borcan, fără zahăr).
Adăugăm scorțișoara, apoi încorporăm făina amestecată cu praful de copt, nuca măcinată și grișul, amestecând ușor cu o spatulă.
Lăsăm compoziția să se odihnească 15 minute, timp în care se va hidrata grișul.
Pregătim crema de vanilie.
Amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare și îndulcitorul și le diluăm cu laptele, turnat puțin câte puțin, amestecând până la omogenizare.
Adăugăm făina și amidonul, omogenizăm din nou compoziția și o punem la fiert, amestecând continuu.
Fierbem crema până se îngroașă ca o budincă, apoi stingem focul și adăugăm esența de vanilie și untul tăiat cubulețe.
Amestecăm intens până se topește untul și se încorporează în crema de vanilie.
Acoperim crema de vanilie cu folie de prospețime, la contact și o dăm la rece. Folia așezată direct peste cremă are rolul de a nu permite cremei să facă crustă.

Preparăm vafele cu ajutorul aparatului electric.

Conectăm aparatul la sursa de curent și așteptăm să se aprindă ledul care ne avertizează că s-a încălzit. Cu ajutorul unei pensule, ungem compartimentele pentru vafe cu puțin ulei, atât în partea de jos cât și în partea de deasupra.
Punem câte trei linguri din aluatul cu mere în fiecare compartiment și îl dispunem uniform. Închidem capacul și din nou așteptăm aprinderea ledului care ne avertizează că s-au copt vafele.
Din compoziția mea au rezultat 12 vafe și am umplut câte două cu crema de vanilie.
Pentru glazură, încălzim smântâna pentru frișcă și adăugăm ciocolata ruptă în ea. Amestecăm până când ciocolata se topește și se omogenizează compoziția. Apoi o turnăm caldă, în fir subțire, peste vafe.
Dăm vafele pentru 30 de minute la rece, înainte de a le servi, timp în care atât vafele cât și crema se vor mai întări.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: