Ciorbă de legume cu zeamă de varză

de Maria Udrea
731 vizualizări
Ciorbă de legume cu zeamă de varză

După sărbători când suntem sătui de atâtea preparate cu carne, încep să prepar diverse rețete de ciorbe acre, precum această Rețetă de Ciorbă de legume cu zeamă de varză.

Sunt atât de bune că servim câte două porții și nu ne mai trebuie altceva.

Iar dacă mai adaug și ceva paste făinoase, le servim simple, fără pâine, pentru că sunt destul de sățioase.

Merg servite cu o ceapă roșie, spartă și presărată cu puțină sare.

Iar zeama de varză este preferata noastră în a acri ciorbele, iarna.

Din aceeași categorie, mai găsiți pe blog și:

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 cepe, medii
  • 1 morcov, mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 sfeclă roșie, medie
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri pastă de roșii cu ardei copt
  • 3 l apă
  • 1 l zeamă de varză
  • 1 ou
  • o mână de paste făinoase

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cât de simplu și rapid preparăm Rețeta Ciorbă de legume cu zeamă de varză!

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale.
Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar atât cât să-și schimbe culoarea.
Apoi adăugăm morcovul și albiturile și le amestecăm bine cu ceapa. Le stropim și cu apă fierbinte, pentru a nu prinde acel gust deranjant de prăjeală.
Adăugăm după 10-12 minute și sfecla roșie, apoi pasta de roșii și completăm cu apa fierbinte și zeama de varză.
Lăsăm ciorba să fiarbă pentru 2-3 clocote și adăugăm pastele făinoase.
Toate ingredientele fierb foarte repede, în aproximativ 30 de minute avem ciorba gata de servit.
După ce și pastele făinoase sunt fierte, gustăm ciorba și dacă mai necesită, mai adăugăm puțină sare.
Amestecăm un ou cu puțină zeamă fierbinte, pentru a-l aduce la temperatura ciorbei și îl turnăm în ciorbă amestecând intens, pentru a crea franjuri.
Apoi stingem focul, lăsăm ciorba să se tempereze 4-5 minute și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Punem capac peste oală pentru a se infuza pătrunjelul și a-și degaja aroma.
Putem servi ciorba simplă, sau cu puțină smântână. Noi o preferăm simplă, alături de o ceapă roșie spartă.
Iar dacă o servim cu ceapă roșie, merge și o felie de pâine de casă lângă aceasta.
Ciorbă de legume cu zeamă de varză

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: