Rețeta Ruladă de spanac cu cremă de brânză face parte din categoria aperitivelor simple, perfecte pentru mesele festive și nu numai.

Foaia de ruladă este cu mult spanac în ea, pentru o culoare verde, plăcută, dar și pentru gust deosebit.

Iar crema de brânză, poate fi simplă, sau se poate combina cu diverse alte ingrediente. Eu am combinat-o cu mărar și roșii deshidratate.

Se mai poate combina cu măsline, cu ardei roșii, proaspeți, sau ardei copți, dar și cu o delicioasă dulceață de ardei iuți.

În orice combinație, rulada va fi una foarte reușită.

Vedeți sursa mea de inspirație AICI!

Porții: 20; Timp de preparare: 35 minute

Tot din categoria rețetelor de ruladă aperitiv, mai găsiți pe blog și:

Ingrediente

  • Pentru foaia de aluat( 28/43 cm):
  • 3 ouă medii
  • 450 gr spanac congelat
  • 250 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema de brânză:
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 500 gr brânză sărată și cremoasă, philadelphia
  • 2 linguri smântână de consum
  • 8-10 buc. roșii deshidratate
  • 1/2 legătură de mărar

Mod de preparare

Rețeta Ruladă de spanac cu cremă de brânză – Preparare aluat.

Lăsăm spanacul la decongelat, apoi îl trecem prin blender, împreună cu smântâna și gălbenușurile.
Adăugăm bicarbonatul de sodiu, care va fi util și pentru textura foii de ruladă, dar și pentru a ajuta la menținerea culorii spanacului, în timpul tratamentului termic.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și lăsăm aluatul la odihnit 10 minute, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade.
Tot în acest timp, mixăm albușurile, presărate cu sare, până devin spumoase. Le încorporăm în aluatul cu spanac, folosind o spatulă.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem în ea compoziția pentru foaia de ruladă cu spanac.
O nivelăm bine și o dăm la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade.
Când scoatem tava din cuptor, răsturnăm foaia de ruladă cu spanac pe un prosop de bucătărie ușor umed. Imediat rulăm foaia de ruladă în prosop, păstrând și hârtia de copt. O lăsăm așa rulată până se răcește.
Cât timp se răcește foaia de ruladă, pregătim umplutura.
Mixăm cele două tipuri de brânză, împreună cu smântâna, până rezultă o compoziție omogenă, cremoasă, dar destul de fermă.
Tocăm bucățile de roșii deshidratate, în cuburi mici, tocăm și mărarul mărunt și le adăugăm în crema de brânză.
Dăm crema de brânză cu mărar și roșii deshidratate la rece până se răcește și foaia de ruladă cu spanac.
Apoi desfacem foaia de ruladă și îndepărtăm hârtia de copt. Ungem toată suprafața foii de ruladă cu crema de brânză și o rulăm din nou.
Dăm rulada la rece pentru aproximativ o oră, înainte de a o felia.
Este foarte gustoasă și aspectuoasă, chiar merită preparată la o aniversare, sau o sărbătoare.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive