Frumos colorat și tare gustos acest Aperitiv cu sfeclă roșie și brânză, ușor dulce, ușor sărat și ușor picant.

Iar servit în coșulețe crocante din felii de pâine toast, deliciul este maxim, dar și aspectul plăcut.

Coșulețele din felii de pâine toast le-am preparat cu ajutorul formei de mini tarte.

Nu am mai avut timp de preparat aluat pentru coșulețe, așa cum am preparat la Rețeta Pastă din pește afumat cu murături, sau la Rețeta Salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză.

Așa că am apelat la felii de pâine toast.

Și pentru că toată lumea mă întreabă de unde am luat aparatul pentru forme de mini tarte, repet, a n-a oară: l-am procurat cu ani în urmă online, de la NatiShop.

Ingrediente

  • 2 buc. mici de sfeclă roșie, fiartă
  • 200 gr brânză proaspătă de vaci
  • 140 gr cremă de brânză cu verdeață
  • puțin ghimbir răzuit
  • sare
  • câteva frunze de busuioc
  • felii de pâine toast, pentru coșulețe

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid preparăm Rețeta de Aperitiv cu sfeclă roșie și brânză!

Folosind sfeclă roșie cumpărată direct fiartă, nu mi-a mai rămas decât să o dau pe răzătoarea mare.
Dacă foloseam sfeclă roșie proaspătă, aș fi preferat să o coc, pentru că este mai gustoasă.
Ghimbir se folosește după gust, dar dacă aveți hrean, sau pastă de hrean, puteți opta pentru a înlocui ghimbirul cu acesta.
Așadar, amestecăm cele două tipuri de brânză cu sfecla roșie dată pe răzătoare și cu ghimbirul răzuit. Adăugăm și câteva frunze de busuioc tocate mărunt și omogenizăm amestecul.
Încercăm să nu amestecăm prea mult ingredientele pentru a nu le transforma în pastă.
Este mai de efect aperitivul atunci când se văd ingredientele de bază și li se simte gustul și separat.
În plus și culoarea va fi mai plăcută așa degrade.
Pentru prepararea coșulețelor din felii de pâine toast, îndepărtăm marginile feliilor de pâine, apoi le aplatizăm ușor cu sucitorul de aluaturi.
Așezăm feliile de pâine în compartimentele formei pentru coșulețe, sau mini tarte, unse în prealabil cu puțin unt.
Închidem forma de copt, o așezăm pe flacăra de la aragaz și coacem coșulețele de pâine pe ambele părți până se rumenesc.
Chiar dacă feliile de pâine se mai rup când le introducem în forma de copt, acestea se vor lipi prin presare, deci nu ne impacientăm.
Sau, dacă vreți puțină acuratețe la crearea coșulețelor, puteți decupa frumos feliile de pâine exact pe dimensiunile formelor de copt.
Servim deliciosul aperitiv cu sfeclă roșie și brânză în coșulețele crocante de pâine, sau pur și simplu pe felii de pâine prăjită.
Este un aperitiv simplu și gustos, dar și aspectuos, i-ar sta bine și pe un platou cu aperitive festive.

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive