Pentru că sunt în trend în perioada aceasta deserturile sub formă de inimioară, m-am conformat și eu și am preparat o Rețetă de Waffle pops cu ciocolată albă și mac, sau mai bine zis, Vafe pe băț cu ciocolată albă și mac.

Au ieșit foarte gustoase, ușor crocante la exterior și dense, dar pufoase la interior.

Le-am decorat și cu ceva inimioare de zahăr colorate și cu inimioare de ciocolată și au fost chiar de efect.

Din aceeași categorie de deserturi sub formă de inimioară, mai vedeți și:

Rețeta Biscuiți cu aromă de lămâie, în formă de inimioară

Rețeta Biscuiți și brioșe cu lămâie și mac

Ingrediente

  • Pentru 12 Waffle pops:
  • 3 ouă medii
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 150 gr ciocolată albă
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 ml lapte
  • 1 lingură mac
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 350 gr făină
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • Decor:
  • inimioare de zahăr și de ciocolată
  • puțină ciocolată albă, topită

Mod de preparare

Iată cum procedăm pentru a prepara Rețetă de Waffle pops cu ciocolată albă și mac!

Mai întâi punem într-un vas, la bain marie ciocolata ruptă în bucăți mici cu untul și laptele. Amestecăm până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Scoatem vasul cu compoziția de ciocolată albă din vasul cu apă fierbinte și îl dăm la rece pentru a se tempera compoziția.
Nu o lăsăm să se răcească complet, poate fi ușor caldă când o folosim.
Mixăm cele trei ouă presărate cu sare și amestecate cu zahărul vanilinat până devin spumoase. Nu este nevoie de prea mult zahăr, pentru că este destul de dulce ciocolata albă.
Peste ouă, adăugăm compoziția de ciocolată albă, dar avem grijă să oprim 1 lingură din ea pentru decor.
Adăugăm și esența de lămâie, apoi macul și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.
Bicarbonatul este opțional, dar ajută textura vafelor să fie mai fragedă și ușor aerată. Praful de copt ajută la coacere, dar le întărește, pe când bicarbonatul le frăgezește.
Aluatul pentru waffle pops trebuie să fie unul dens, mult mai dens decât la chec.
Lăsăm aluatul la odihnit 20-30 de minute, să se activeze praful de copt și bicarbonatul, apoi coacem vafele în aparatul destinat acestora.
Nu uităm să înfigem în aluat și bețele. De fapt aparatul este special pentru aceste vafe pe băț și a venit la pachet și cu bețe.
Cu ciocolata albă oprită le-am glazurat pe deasupra, pentru a putea lipi peste glazură decorurile sub formă de inimioare.
Nouă ne-au plăcut tare mult vafele pe băt sub formă de inimioare, sper să vă fie de folos rețeta mea!

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive