Waffle pops cu ciocolată albă și mac

de Maria Udrea
857 vizualizări
Waffle pops cu ciocolată albă și mac

Pentru că sunt în trend în perioada aceasta deserturile sub formă de inimioară, m-am conformat și eu și am preparat o Rețetă de Waffle pops cu ciocolată albă și mac, sau mai bine zis, Vafe pe băț cu ciocolată albă și mac.

Au ieșit foarte gustoase, ușor crocante la exterior și dense, dar pufoase la interior.

Le-am decorat și cu ceva inimioare de zahăr colorate și cu inimioare de ciocolată și au fost chiar de efect.

Waffle pops cu ciocolată albă și macWaffle pops cu ciocolată albă și macWaffle pops cu ciocolată albă și mac

Din aceeași categorie de deserturi sub formă de inimioară, mai vedeți și:

Rețeta Biscuiți cu aromă de lămâie, în formă de inimioară

Rețeta Biscuiți și brioșe cu lămâie și mac

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru 12 Waffle pops:
  • 3 ouă medii
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 150 gr ciocolată albă
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 ml lapte
  • 1 lingură mac
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 350 gr făină
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • Decor:
  • inimioare de zahăr și de ciocolată
  • puțină ciocolată albă, topită

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cum procedăm pentru a prepara Rețetă de Waffle pops cu ciocolată albă și mac!

Mai întâi punem într-un vas, la bain marie ciocolata ruptă în bucăți mici cu untul și laptele. Amestecăm până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Scoatem vasul cu compoziția de ciocolată albă din vasul cu apă fierbinte și îl dăm la rece pentru a se tempera compoziția.
Nu o lăsăm să se răcească complet, poate fi ușor caldă când o folosim.
Mixăm cele trei ouă presărate cu sare și amestecate cu zahărul vanilinat până devin spumoase. Nu este nevoie de prea mult zahăr, pentru că este destul de dulce ciocolata albă.
Peste ouă, adăugăm compoziția de ciocolată albă, dar avem grijă să oprim 1 lingură din ea pentru decor.
Adăugăm și esența de lămâie, apoi macul și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.
Bicarbonatul este opțional, dar ajută textura vafelor să fie mai fragedă și ușor aerată. Praful de copt ajută la coacere, dar le întărește, pe când bicarbonatul le frăgezește.
Aluatul pentru waffle pops trebuie să fie unul dens, mult mai dens decât la chec.
Lăsăm aluatul la odihnit 20-30 de minute, să se activeze praful de copt și bicarbonatul, apoi coacem vafele în aparatul destinat acestora.
Nu uităm să înfigem în aluat și bețele. De fapt aparatul este special pentru aceste vafe pe băț și a venit la pachet și cu bețe.
Cu ciocolata albă oprită le-am glazurat pe deasupra, pentru a putea lipi peste glazură decorurile sub formă de inimioare.
Nouă ne-au plăcut tare mult vafele pe băt sub formă de inimioare, sper să vă fie de folos rețeta mea!
Waffle pops cu ciocolată albă și macWaffle pops cu ciocolată albă și mac

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: