Perfectă, mai ales în perioadele de post, această Rețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albă, pentru că este și gustoasă și plină de vitamine, dar și foarte sățioasă. Poate ține loc de orice masă!

Despre quinoa nu o să detaliez prea multe, decât că este un aliment bogat în nutrienți esențiali sănătății organismului.

Foarte important, quinoa nu conține gluten!

Quinoa este ușor de digerat și nu are multe calorii, deci poate fi inclusă cu succes în orice cură de slăbire. Quinoa este bogată în proteine și fibre, având în compoziție un aminoacid cu rol important în absorbția calciului. 100 gr. de quinoa au 120 de calorii, iar valoarea energetică din 100 gr. de quinoa este de 1,539 kJ.

Mai găsiți pe blog și Rețeta Salată de legume cu quinoa albă și brânză, dar și o rețetă de desert cu quinoa – Budincă de quinoa cu fructe deshidratate.

Ingrediente

  • 100 gr quinoa albă
  • 500 ml apă
  • 1 linguriță sare
  • 250 gr roșii cherry
  • 2 castraveți
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 5-6 frunze de mentă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare, după gust

Mod de preparare

Iată cât de rapid ne asigurăm o masă din zi preparând această Rețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albă!

Punem semințele de quinoa într-o sită deasă și le clătim bine în 2-3 ape reci. Apoi le scurgem și le fierbem în apă clocotită cu sare, pentru 10-12 minute.

Acoperim vasul cu un capac și lăsăm semințele de guinoa să se răcească, timp în care se vor hidrata și mai mult.

Între timp, pregătim legumele și dressingul.

Clătim bine legumele și le feliem. Roșiile le tăiem în felii subțiri, ceapa verde în rondele și castraveții în jumătăți de rondele. Le amestecăm pe toate într-o salatieră încăpătoare. Tocăm mărunt pătrunjelul verde împreună cu frunzele de mentă și le adăugăm la salata de legume.

Pentru dressing, amestecăm uleiul de măsline cu zeama de lămâie și puțină sare. Adăugăm dressingul peste legumele și verdețurile din salatieră și le amestecăm pentru a se întrepătrunde gusturile.

Când quinoa este bine răcită, o adăugăm peste salata de legume și verdeață și amestecăm ușor pentru a se integra printre celelalte ingrediente.

Este foarte gustoasă, această salată, foarte fresh și perfectă pentru orice masă din zi! Merge foarte bine și luată în pachetul de la serviciu, asamblată la borcan ca în Această Rețetă!

Să vă fie de folos!

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive