Ruladă cu cremă de ciocolată albă

de Maria Udrea
910 vizualizări
Ruladă cu cremă de ciocolată albă

Am preparat această rețetă de ruladă cu cremă de ciocolată albă pe repede înainte, pentru a întâmpina primăvara cu ceva dulce, dar și pentru lăsata secului, cum se spune în popor la ultima zi, înainte de începerea postului.

Inițial am avut intenția de a prepara o ruladă red velvet, așa îmi programasem, dar mi-a lipsit colorantul roșu, pe care eu știam că îl am pe undeva. Nu a fost de găsit, așa că am adăugat puțin suc de sfeclă roșie. Nu a ieșit roșie, ci mai degrabă grena, dar tare plăcută culoarea.

Foaia de ruladă am preparat-o cu iaurt în compoziție, pentru că îmi place textura pe care o conferă acesta. O textură mai densă, dar suficient de aerată și aspectuoasă.

Ruladă cu cremă de ciocolată albăRuladă cu cremă de ciocolată albăRuladă cu cremă de ciocolată albă

Am mai pregătit și niște mărțișoare dulci – Vedeți Aici Rețeta!

Bomboane de ciocolată albă cu cocos

Și tot în spiritul primăverii am mai preparat și o rețetă de aperitiv frumos colorat cu roșu și alb – Vedeți Aici Rețeta.

Aperitiv cu sfeclă roșie și brânză

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 4 ouă
  • 125 gr zahăr
  • 125 gr iaurt cu 3,5% grăsime
  • 125 ml ulei
  • 200 gr făină
  • 15 gr de cacao
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 2 lingurițe suc concentrat de sfeclă roșie
  • 1/4 linguriță de sare
  • Pentru cremă:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr ciocolată albă
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • un praf de sare
  • coaja și zeama de la o lămâie netratată
  • zahăr pudră pentru decor

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim foaia pentru Rețeta de Ruladă cu cremă de ciocolată albă

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă de copt de 37/43  cu hârtie de copt.

Mixăm ouăle presărate cu sare până devin spumoase. Adăugăm zahărul și mixăm continuu până când compoziția devine groasă. Adăugăm, pe rând, uleiul și iaurtul și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm făina cernută împreună cu cacaua și praful de copt, dar și sucul de sfeclă roșie. Sucul de sfeclă roșie l-am obținut prin presarea sfeclei roșii cu ajutorul storcătorului de fructe – Vedeți Aici o Rețetă de sucuri naturale!

Întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o coacem pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.

Umezim un ștergar de bucătărie și îl stoarcem bine, apoi îl întindem pe masa de bucătărie.

Scoatem tava din cuptor, lăsăm foaia de ruladă să se tempereze 5 minute, apoi o răsturnăm peste ștergarul umezit.  Imediat o rulăm împreună cu ștergarul, dar nu înainte de a îndepărta foaia de copt.

Între timp, pregătim crema de ciocolată albă

Pentru cremă, topim ciocolata în smântâna lichidă încălzită până aproape de punctul de fierbere. Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm la răcit. Apoi, introducem mixerul și o mixăm până capătă cremozitate.

Încorporăm mascarponele, adăugăm coaja și zeama de la o lămâie netratată și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Dăm crema la rece până se răcește și foaia de ruladă.

Desfacem foaia de ruladă din ștergar, pe blatul de lucru presărat cu puțin zahăr pudră. Acesta o va umezi ușor și o va ajuta să nu se rupă când o rulăm din nou.

Întindem crema de ciocolată albă peste ea, o rulăm și o transferăm pe un platou. O acoperim cu folie de prospețime și o dăm la frigider pentru o oră înainte de a o felia.

O decorăm cu zahăr pudră și o servim alături de cei dragi.

Ruladă mărțișor

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: