Miere de păpădie sau Sirop concentrat de păpădie

de Maria Udrea
927 vizualizări
Miere de păpădie sau Sirop concentrat de păpădie

Nu puteam să las sezonul păpădiei să treacă fără să prepar și eu rețeta Miere de păpădie sau Sirop concentrat de păpădie.

Este minunată, gustoasă ca și mierea naturală de albine și are multiple efecte terapeutice, chiar dacă are conținut de zahăr ridicat, ca orice sirop, de altfel.

Mierea de păpădie, consumată în diverse cure, ca atare, întinsă pe pâine, sau în ceaiuri, are efect detoxifiant, mai ales asupra ficatului și a bilei.

Florile de păpădie, trebuie culese dimineața, din locuri nepoluate, de pe dealuri și câmpuri de la țară, sau din grădini. Ale mele au fost culese de mama mea și de nepoata mea. De fapt, trebuie să recunosc că ele s-au ocupat de prepararea acestei rețete și le mulțumesc pe această cale.

Mama mea adoră această miere artificială de păpădie și o prepară aproape în fiecare an.

Voi folosi această miere de păpădie chiar și la Rețete de înghețată.

Miere de păpădie sau Sirop concentrat de păpădieMiere de păpădie sau Sirop concentrat de păpădie

 

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 gr flori de păpădie, foarte deschise
  • 1 kg zahăr
  • 1 l apă
  • zeama de la o lămâie bio

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum preparăm rețeta Miere de păpădie sau Sirop concentrat de păpădie.

Florile de păpădie, culese dimineața și alese cele mai deschise, mai înflorite se spală bine în câteva ape reci.
Apoi se pun la fiert într-un litru de apă și se lasă la foc mic 2-3 minute, după ce au dat în clocot.
Stingem focul, acoperim vasul și lăsăm florile la infuzat 8 ore.
După acest interval, scurgem florile de lichid printr-un tifon curat și le presăm bine în tifon să-și lase toată seva.
Punem lichidul rezultat într-un vas, la foc, împreună cu zahărul și zeama de la o lămâie.
Fierbem siropul concentrat de păpădie, la foc mic, până devine consistent ca atunci când preparăm sirop pentru dulceață.
Pentru a-i testa consistența, picurăm câțiva stropi de sirop pe o farfurie rece și dacă nu se împrăștie, înseamnă că este gata.
Sterilizăm borcanele și punem siropul fierbinte în ele.
Înfiletăm capacele și acoperim borcanele cu pături lăsându-le așa până se răcesc definitiv.
Nouă ne-au rezultat 3 borcane de 370 ml și 1/2 din al patrulea.
Să vă fie de folos!
Miere de păpădie sau Sirop concentrat de păpădie

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: