Napolitane duo cu caramel și ciocolată

de Maria Udrea
1387 vizualizări
Napolitane duo cu caramel și ciocolată

Ne plac tare mult foile de napolitane cu nuci în sos caramel, iar de data aceasta le-am combinat și cu ciocolată și a rezultat o mega delicioasă Rețetă de Tort din napolitane duo cu caramel și ciocolată.

Am găsit într-un hipermarket pachete cu foi de napolitană rotunde, simple și cu cacao și mi s-au părut tare interesante pentru a pregăti cu ele un tortuleț.

Cremă de caramel cu nuci am mai folosit și la Această Rețetă de Napolitane umplute.

De data aceasta am preferat să prepar un Sos caramel simplu, fără gălbenușuri, dar cu multă nucă.

Iar crema de ciocolată am preparat-o ca la Rețeta de Mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată.

A ieșit o combinație demențială, vă recomand, cu drag, s-o încercați!

Napolitane duo cu caramel și ciocolată

Napolitane duo cu caramel și ciocolată

Ne plac tare mult foile de napolitane cu nuci în sos caramel, iar de data… Torturi Napolitane duo cu caramel și ciocolată European Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • 3 foi rotunde de napolitană, simple
  • 3 foi rotunde de napolitană cu cacao
  • Pentru creme caramel:
  • 250 gr zahăr
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 200 gr nucă
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 400 gr lapte condensat
  • 300 gr ciocolată amăruie, cu 70 % cacao
  • Decor:
  • miez de nucă
  • fulgi de ciocolată albă

Mod de preparare

Pregătim caramelul pentru Rețeta de Tort din napolitane duo cu caramel și ciocolată.

Punem zahărul într-o crăticioară cu pereți dubli, la foc mic și amestecăm continuu cu o lingură, până se lichefiază.
Tăiem untul în cuburi și îl adăugăm peste zahărul caramelizat. Din nou amestecăm continuu până untul se topește.
Apoi, turnăm smântâna pentru frișcă, treptat, amestecând intens.
Fierbem caramelul pentru 6-8 minute, până devine omogen și se diluează toate cristalele care se formează la contactul cu untul.
Tocăm miezul de nucă grosier, după ce îl coacem ușor la tigaie.
Îl adăugăm peste caramelul fierbinte, amestecăm bine și umplem imediat câte două foi bicolore de napolitană, cu acest caramel.
Presăm bine foile de napolitană umplute, punând câte un tocător peste ele.
Pregătim crema de lapte condensat cu ciocolată amăruie.
Punem o altă crăticioară pe foc, la bain marie și adăugăm laptele condensat în ea, împreună cu ciocolata ruptă.
Amestecăm intens până când ciocolata se topește și crema se omogenizează.
Întindem crema fierbinte peste foile de napolitane, umplute cu caramel și nuci.
Apoi le așezăm unele deasupra celorlalte formând astfel un tortuleț colorat și tare apetisant.
Deasupra, decorăm cu jumătăți de miez de nuci și fulgi de ciocolată albă.
Lăsăm tortulețul la rece până se întăresc cremele, apoi îl putem secționa frumos.
Dacă observați, ai mei nu au avut răbdare și am secționat tortulețul cu cremele ușor calde. De aceea se vede caramelul ușor cursiv în unele poze.
Dar în alte poze se vede și secțiunea cu cremele întărite. Mie îmi plac ambele variante.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: