Tocană țărănească de praz cu mămăliguță

de Maria Udrea
1184 vizualizări
Tocană țărănească de praz cu mămăliguță

Una dintre rețetele de post pe care o mâncam în copilărie este această Rețetă de Tocană țărănească de praz cu mămăliguță.

Cred că este cea mai simplă rețetă de post, poate și cea mai rapidă, iar gustul este deosebit, dacă vă place prazul.

Și neapărat servită cu mămăliguță, parcă nu are același gust cu pâine, părerea mea.

Ingrediente

  • Pentru 4 porții:
  • 2 fire mari de praz
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de leurdă, sau 1 legătură de usturoi verde
  • sare și piper, după gust
  • 1-2 linguri de ulei
  • 400 gr roșii tocate, cuburi, sau pastă de roșii
  • puțin cimbru uscat, opțional

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid preparăm Rețeta de Tocană țărănească de praz cu mămăliguță!

Curățăm ceapa verde de primele foi, o spălăm și o tocăm rondele.
Punem uleiul la încins și călim ceapa în el, până aceasta se pătrunde ușor.
Dacă folosim usturoi verde, îl adăugăm odată cu ceapa, tot tocat rondele.
Eu am folosit leurdă, de data aceasta.
Tot din categoria rețetelor de post, cu leurdă, vă mai recomand și Rețeta Mâncare de spanac cu leurdă!
Peste ceapa pătrunsă, adăugăm prazul tocat rondele.
Amestecăm prazul cu ceapa, punem un capac peste vas și lăsăm ingredientele să se înăbușe, la foc mai mic.
Adăugăm, apoi roșiile tocate, sau pasta de roșii, amestecăm și peste 2-3 minute, adăugăm leurda tocată, cimbrul, sare și piper, după gust.
Pregătim între timp și o mămăliguță clasică pe care o servim cu delicioasa mâncare de praz.
Simplu, rapid și delicios, pentru o masă dintr-o zi de post!
Tocană țărănească de praz cu mămăliguță

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

1 comentariu

Tocană de ceapă cu pui și roșii - Rețete pentru toate gusturile 28 octombrie 2020 - 10:39

[…] Mâncăruri de post […]

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: