Clătite tiramisu în două culori

de Maria Udrea
951 vizualizări
Clătite tiramisu în două culori

Pentru că v-am prezentat anterior o colecție de rețete de tiramisu în mai multe variante și pentru că am promis atunci că mai urmează și altele, de data aceasta am preparat o Rețetă de Clătite tiramisu în două culori.

Despre Această colecție de Rețete de Tiramisu în mai multe variante este vorba.

Iar ulterior am mai pregătit și Această Rețetă de Tiramisu Waffles.

De mare efect toate aceste rețete de tiramisu și destul de simplu și ușor de preparat.

Pentru rețeta de față, am preparat clătite în două culori, dar și crema tot în două culori și în plus, am avut și pișcoturi tot în două culori.

Le-am combinat și a ieșit o nebunie de desert cu care i-am delectat pe cei dragi.

Clătite tiramisu în două culori

Clătite tiramisu în două culori

Pentru că v-am prezentat anterior o colecție de rețete de tiramisu în mai multe variante… Dulciuri diverse Clătite tiramisu în două culori European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Și urmează să mai prepar o Rețetă de Tiramisu Cupcakes.

AICI am văzut prima dată o rețetă de clătite tiramisu.

Rețeta Clătite tiramisu în două culori – Ingrediente

  • Pentru 20 de clătite de 25 și 26 cm:
  • 4 ouă
  • 50 gr zahăr
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 750 ml lapte
  • 350 ml apă minerală
  • 1 praf de sare
  • 30 gr cacao
  • 450 gr făină
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru creme:
  • 400 gr lapte condensat
  • 500 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 50 gr ciocolată topită
  • 12 pișcoturi simple
  • 12 pișcoturi cu cacao
  • Pentru sirop:
  • 250 ml cafea fiartă și îndulcită
  • 1 linguriță de lichior amaretto

Rețeta de Clătite tiramisu în două culori – Mod de preparare

Preparare aluat

Spargem ouăle în bolul mixerului, adăugăm un praf de sare și zahărul și le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm laptele, omogenizăm compoziția, apoi încorporăm 400 gr de făină.
Urmează apa minerală, care va dilua compoziția.
Împărțim compoziția pentru clătite în două părți egale. Într-o parte adăugăm cacaua și esența de rom, iar în cealaltă adăugăm 30-50 gr făină și esența de vanilie.
Lăsăm aluaturile pentru clătite tiramisu să se odihnească 10 minute, apoi coacem clătitele în tigăile antiaderente.
Acum, dacă doriți, ungeți tigăile cu puțin ulei sau unt. Eu nu le-am uns pentru că am vrut o culoare uniformă la clătite.
Lăsăm clătitele să se răcească și preparăm siropul și crema.
Pentru crema în două culori, este simplu.
Mixăm mascarponele împreună cu laptele condensat și un praf de sare.
Aici, dacă nu aveți lapte condensat, puteți folosi frișcă bătută, sau puteți să preparați o cremă fiartă, de vanilie, de lapte, de care doriți.
Împărțim crema în două părți, iar într-o parte adăugăm ciocolata topită și temperată. Eu am folosit ciocolată amăruie cu 55% cacao.
Pentru sirop, fierbem o cafea, după gust, pe care o aromatizăm cu lichior amaretto.
Important este ca pișcoturile să aibă gust de cafea cu amaretto. De fapt, acestea sunt ingredientele de bază de la orice tiramisu: pișcoturile, cafeaua, amaretto și mascarponele.

Rețeta de Clătite tiramisu în două culori – Asamblare

Trecem pișcoturile prin cafeaua răcită doar pentru o fracțiune de secundă și le lăsăm câteva minute să se hidrateze.
Ungem clătitele cu cremele, alternând culorile, așezăm câte unul sau chiar două pișcoturi la un capăt și le rulăm. Introducem capetele în interior, ca la sarmale.
Acolo unde alegem să punem două pișcoturi, le punem în două culori pentru un aspect mai plăcut.
Putem jongla cu umplerea clătitelor după propria imaginație.
Important este să avem clătite suficiente, la fel și creme, pentru a ne juca cu umplerea lor în diverse variante.
Lăsăm clătitele la rece pentru minim 30 de minute, înainte de a le secționa.
Aici eu am avut o mare problemă, pentru că ai mei pofticioși mi le-au cam furat de la frigider, iar când să fac poze, nu am mai avut toate variantele. :)))))
Sper să vă placă și să vă inspire rețeta mea de clătite tiramisu!

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: