Negresă din albușuri cu cremă caramel

de Maria Udrea
1048 vizualizări
Negresă din albușuri cu cremă caramel

Pentru că de sărbători mi-au rămas câteva albușuri, am preparat cu ele această delicioasă Rețetă de Negresă din albușuri cu cremă caramel.

Și mi-am sporit colecția de Rețete de prăjituri cu albușurile rămase.

Negresa de față este cu multă ciocolată și nucă, este cel mai îndrăgit tip de prăjitură negresă pe care o fac cel mai des, atât cu albușuri cât și cu ouă întregi.

Blatul iese aerat, ușor sfărâmicios, pentru că adaug și puțin bicarbonat. Este perfect și nu necesită însiropare, dar cine dorește, poate să-l și însiropeze.

Găsiți pe blog mai multe Rețete de Negresă, simple sau cu cremă, una mai delicioasă decât alta!

De data aceasta, pentru a prepara crema caramel nu m-am obosit prea tare, am folosit mascarpone și caramel condensat de la Delatte.

De când am colaborat cu Delatte, am rămas fan al produselor lor: lapte condensat și caramel condensat și îmi fac mereu provizii.

Sunt tare bune și la îndemână, atunci când vrei o cremă rapidă și delicioasă.

Negresă din albușuri cu cremă caramel

Negresă din albușuri cu cremă caramel

Pentru că de sărbători mi-au rămas câteva albușuri, am preparat cu ele această delicioasă Rețetă… Prăjituri Negresă din albușuri cu cremă caramel European Printează
Porții: 25 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru blat de negresă( 28/43 cm):
  • 8 albușuri de ouă medii
  • 1 praf de sare
  • 175 gr zahăr
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 175 gr făină
  • 200 gr nuci
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema caramel:
  • 500 gr mascarpone
  • 1 cutie (397 gr) caramel condensat
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Rețeta Negresă din albușuri cu cremă caramel – Preparare blat

Presărăm puțină sare peste albușuri și le lăsăm la temperatura camerei 15-20 de minute.
Între timp, rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un vas, la foc mic, împreună cu laptele și untul. Amestecăm continuu până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
După ce albușurile ajung la temperatura camerei, le mixăm la treaptă superioară până devin spumoase.
Adăugăm, lingură cu lingură, zahărul și mixăm până obținem o bezea fermă.
Adăugăm compoziția de ciocolată, ușor fierbinte, esența de rom și omogenizăm compoziția. Apoi scoatem mixerul și folosim o spatulă.
Încorporăm nuca, iar la final, făina, amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Ingrediente bl de negresăat
Tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu puțin ulei și îi tapetăm cu făină.
Întindem uniform, în tavă, compoziția pentru blat de negresă din albușuri cu ciocolată și nuci.
Coacem blatul de negresă pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii.
Îl  lăsăm să se răcească în tavă, înainte de a îndepărta pereții detașabili și a-l porționa.
Blat de negresă
Cât timp blatul se răcește, preparăm crema de mascarpone cu caramel condensat.
Nu este mare lucru de preparat aici, doar mixăm cele două ingrediente până la omogenizare. Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.
Dăm crema de mascarpone cu caramel condensat la rece, până se răcește și blatul de negresă.
Apoi, porționăm negresa și decorăm porțiile, deasupra, cu crema caramel, folosind un posh cu dui stelat.
Negresă din albușuri cu cremă caramel
Opțional, putem presăra deasupra și nuci, sau ciocolată răzuită.
Sper să vă fie de folos!

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: