Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați

de Maria Udrea
3659 vizualizări
Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați

Chiar îmi era dor de o prăjitură simplă, un chec sau un pandișpan și fiind sezonul căpșunilor, am ales să prepar o Rețetă de Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați.

O rețetă asemănătoare a preparat Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani și m-a inspirat pentru desertul de weekend. El a ales să adauge căpșunile întregi, în compoziția de pandișpan. Eu le-am așezat la bază, feliate, peste biscuiții sfărâmați.

Biscuiții de la baza prăjiturii au rolul de a absorbi sucul lăsat de căpșuni, în timpul coacerii și a forma o crustă. Apoi răsturnăm prăjitura invers și va arăta foarte frumos.

Interesantă ideea lui Vlăduț. Tot de la el am învățat ca la prăjiturile cu fructe în interior să folosesc la bază și o foaie de aluat fraged. Fructele nu vor mai migra la baza prăjiturii, ci le va opri aluatul fraged.

Un exemplu este această Rețeta de Prăjitură cu aluat fraged și blat de albușuri cu ciocolată și ananas

Dacă vă plac deserturile cu  căpșuni, găsiți pe blog o colecție interesantă de Rețete de deserturi cu căpșuni.

Cât despre această rețetă de Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați, biscuiții se pot alege după bunul plac. Foarte bine s-ar asorta cu niște biscuiți cu cacao. Sau cu niște biscuiți digestivi.

Dar se poate adăuga și cacao în blatul de pandișpan, realizând un pandișpan zebrat.

Eu de data aceasta am ales varianta cea mai simplă. Și mi-a plăcut culoarea galbenă a pandișpanului, de la ouăle găinilor de curte, crescute natural.

Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați

Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați

Chiar îmi era dor de o prăjitură simplă, un chec sau un pandișpan și fiind… Prăjituri zahăr vanilinat,biscuiți petit beurre European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru o tavă de 23/36 cm:
  • 8 ouă medii
  • 8 linguri de zahăr
  • 4 plicuri de zahăr vanilinat( 8 gr/plic)
  • 8 linguri de unt topit
  • 8 linguri de făină
  • 1 praf de sare
  • 500 gr căpșuni
  • 100 gr biscuiți petit beurre
  • puțin unt pentru uns forma

MOD DE PREPARARE

Rețeta Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați - Preparare blat

Pentru a prepara blatul de pandișpan cu unt, mai întâi topim untul și îl lăsăm să se tempereze. Eu am topit 150 gr de unt, neștiind ce cantitate înseamnă 8 linguri.
De menționat că am folosit o lingură clasică, care măsoară 20 gr de zahăr și 15 gr de făină.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Presărăm câte puțină sare și peste albușuri și peste gălbenușuri.
Zahărul îl măcinăm, împreună cu zahărul vanilinat și îl transformăm în zahăr pudră. Scurtăm astfel timpul de mixare.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr și mixăm până obținem o bezea fermă.
Mixăm gălbenușurile, mai întâi presărate cu sare, pentru a le intensifica culoarea. Adăugăm restul de zahăr și le mixăm până devin spumoase.
Continuăm mixarea gălbenușurilor, adăugând, lingură cu lingură, untul topit și temperat.
Apoi unim cele două compoziții, încorporând bezeaua de albușuri, treptat, în compoziția de gălbenușuri, dar folosind o spatulă.
La final, încorporăm, lingură cu lingură, făina.
Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, pe care o ungem cu unt moale, din belșug.
Sfărâmăm biscuiții și îi întindem uniform la baza tăvii.
Peste biscuiți, așezăm căpșunile feliate în jumătăți și întindem compoziția pentru pandișpan deasupra.
Coacem pandișpanul cu căpșuni și biscuiți sfărâmați pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.
Îl lăsăm să se răcească bine în tavă, apoi îl răsturnăm pe platou și îl porționăm.
Simplu și delicios!

Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: